Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Haringpakkersstraat en Taandersstraat

Van maandag 9 januari 2023 tot half november 2023 werken de gemeente Rotterdam en Eneco in de Haringpakkersstraat en de Taandersstraat. We vervangen het riool en leggen stadsverwarming aan. Bospolder-Tussendijken is één van de eerste 5 wijken in Rotterdam die van het aardgas af kunnen. Aansluiten op stadsverwarming is in Bospolder-Tussendijken een goede oplossing om aardgasvrij te worden.

De planning ziet er op dit moment zo uit: 

 • Haringpakkersstraat : van 9 januari 2023 tot half november 2023. 
 • Taandersstraat: van 6 maart 2023 tot half oktober 2023. 

Van maandag 31 juli tot maandag 14 augustus 2023 werken we niet aan het riool en de stadsverwarming in verband met de zomervakantie.

  Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

  Wat gaan we doen? 

  De straat gaat open om het riool te vervangen en om stadsverwarming aan te leggen. Tegelijkertijd vervangt Stedin enkele leidingen. Ook verleggen KPN en Evides enkele leidingen. Zo hoeft de straat maar één keer open. 
  Na deze werkzaamheden maken we de straat weer zoals hij was. 
  We werken in beide straten op hetzelfde moment. Zo zijn we sneller klaar.

  Overstap naar aardgasvrij 

  Huurders van Havensteder zijn akkoord met de overstap van aardgas naar stadsverwarming. Als de stadsverwarming in de straat is aangelegd, worden in de loop van volgend jaar de woningen van Havensteder aangesloten op de stadsverwarming. 

  De gemeente benadert eigenaar-bewoners, particuliere verhuurders en VvE’s of zij ook op stadsverwarming aangesloten willen worden. De buizen van de stadsverwarming komen tot onder de woningen. De aannemer moet hiervoor in de hal van het gebouw of soms in een woning zijn. Havensteder en de aannemer laten bewoners dat weten als dat gaat gebeuren.

  Bereikbaarheid

  Van 9 januari tot half november 2023 is de Haringpakkersstraat afgesloten voor fietsers en automobilisten. 
  Het is de planning om de Taandersstraat van 6 maart tot half oktober 2023 af te sluiten voor fietsers en automobilisten. 

  De kruising Taandersstraat - Rösener Manzstraat en de kruising Haringpakkersstraat - Rösener Manzstraat zijn tijdens de werkzaamheden allebei een keer afgesloten voor fietsers en automobilisten. Per kruising duurt dit een tot twee weken. We weten nu nog niet precies wanneer de kruisingen worden afgesloten. We laten u dat op tijd weten met borden op straat. 
  De woningen, bedrijven en scholen blijven bereikbaar voor voetgangers. Waar dat nodig is leggen we loopplanken om de voetpaden bereikbaar te houden.

  Parkeren 

  Tijdens de werkzaamheden kunt u niet parkeren in de Taandersstraat en de Haringpakkersstraat. 
  In het opgebroken gebied leggen we rijplaten. Deze zijn voor de brandweer en ambulance. Zij moeten bij nood elke woning kunnen bereiken. Het is verboden om op deze rijplaten te parkeren. 

  Heeft u een invalidenparkeerplaats?

  Stuur dan een e-mail naar KorfmakersstraatSB@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. We zoeken dan in overleg met u tijdelijk een andere parkeerplaats.

  Vragen en meer informatie 

  U bent ook van harte welkom om al uw vragen over Bospolder-Tussendijken Aardgasvrij persoonlijk te stellen in de warme buurthuiskamer op Haringpakkersstraat 69 tijdens de spreekuren van Eneco, Havensteder en de gemeente Rotterdam.

  • Havensteder:  maandag tussen 13.00 en 15.00 uur 
  • Eneco: maandag tussen 15.00 en 16.00 uur 
  • Gemeente Rotterdam:  woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur