Ga naar de hoofdinhoud

18 juli 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Grote deelvervoerhub naast Centraal Station

In deze zogenoemde deelvervoerhub kunnen 90 deelscooters, 40 deelfietsen en 12 deelbakfietsen parkeren. In totaal passen er dus 142 voertuigen in. Welk voertuig op welke plek moet staan, wordt met icoontegels aangegeven.

Pal naast het Centraal Station

De hub op het Weena valt met name op vanwege de plek direct naast het Centraal Station. Dit sluit perfect aan op de gedachte dat deelvervoer onderdeel uitmaakt van de reis met het openbaar vervoer. Als reiziger stapt u uit de trein, loopt u 100 meter het station uit en pakt u bijvoorbeeld een deelfiets om uw reis te vervolgen.

De hub maakt zo onderdeel uit van een OV-knooppunt waarmee we reizigers verschillende manieren bieden om door de stad te reizen. Zo staan er bijvoorbeeld ook deelauto’s in de Kruisplein parkeergarage.

Een hub in de buurt?

In totaal worden er in 2023 zo’n 100 verzamelplekken voor deelvervoer geopend. Benieuwd of er in uw buurt ook een hub zit? Kijk op de pagina Buurthubs deelvervoer. Link opent een externe pagina.

Voordelen deelvervoer

Op steeds meer plekken in Rotterdam worden dit soort hubs voor deelvervoer geplaatst. Zo zwerven er minder scooters door de stad en ontstaan er geen gevaarlijke situaties doordat deelscooters of deelfietsen in de weg staan. Daarnaast hoeft u niet te zoeken en kunt u altijd op een vaste plek een deelfiets of deelscooter vinden.

Hoe gebruik ik deelvervoer?

Voor het gebruik van het deelvervoer is een smartphone nodig. Hiermee reserveert en betaalt u het deelvervoer.

1. Pak uw smartphone

2. Ga naar de App Store of Google Store

3. Download de app van het deelvervoer dat u gaat gebruiken.

4. Volg de verdere gebruiksaanwijzingen van de deelvervoeraanbieder

Heeft u al een account bij een aanbieder? Dan kunt u via uw bestaande account gebruik maken van dat vervoersmiddel. Voor elke aanbieder heeft u een aparte app nodig. Voor nieuwe gebruikers zijn er kortingsacties beschikbaar. Kijk op hun websites voor de actievoorwaarden.

Meer informatie

U leest meer over deelvervoer in Rotterdam op de pagina Deelvervoer.