Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Groot onderhoud Bleiswijkplein en omgeving

In 2023 start de gemeente met een onderhoudsproject op en rond het Bleiswijkplein in het Oude Noorden Zuid. De riolering en bestrating worden vervangen.

Ook het groen en de openbare verlichting worden opgeknapt. Net als overal in Rotterdam gaan we over op LED-verlichting. Het Bleiswijkplein wordt opnieuw ingericht om er te spelen en er te verblijven. Onder het plein wordt een ondergrondse waterberging gebouwd, waar nu het voetbal/basketbalveld is. Die berging is straks bovengronds niet zichtbaar.

Vooraf en tijdens dit project voeren ook Stedin en Evides werkzaamheden uit aan waterleidingen en elektriciteitskabels. Alle werkzaamheden worden op elkaar afgestemd. Zo duurt het werk niet langer dan nodig is. Meer informatie over de planning volgt later dit jaar. Bekijk op het kaartje welke straten worden aangepakt (Bleiswijkstraat, Zegwaardstraat, Bergstraat en Bleiswijkplein).

Uw wensen voor het Bleiswijkplein en de straten

Onderhoud betekent dat we repareren wat stuk is en vervangen wat versleten is. Daarna worden de straten en het Bleiswijkplein opgehoogd en teruggelegd zoals ze waren.

De inrichting van de straten verandert dus niet. Voor de inrichting van een nieuwe speelplek op het Bleiswijkplein vragen we de kinderen uit de buurt om mee te denken. Dat komt dus nog.

We zien dus wel kansen voor (kleine) verbeteringen in de straten, die we dan gelijk in het werk mee kunnen nemen. Hiervoor wil de gemeente graag weten wat uw wensen voor de buurt zijn. Als het kan, zetten we die in het onderhoudsplan dat we nu aan het maken zijn.

U kunt meedenken over (extra) groen in de buurt, fietsparkeren en over het spelen en prettig verblijven op het Bleiswijkplein.

Wensen voor de buurt doorgeven

Op een speciale website kon u tot en met 23 september op een kaartje aangeven welke wensen u heeft voor het Bleiswijkplein en de omliggende straten. We zijn blij met uw inbreng, en zullen de wensen zoveel mogelijk proberen uit te voeren. Toch is niet alles mogelijk. Bijvoorbeeld omdat een wens te duur is, er niet genoeg plek voor is, of omdat de gemeente iets niet goed zal kunnen onderhouden in de toekomst.

Informatie over het vervangen van de riolering

Er komt later meer informatie over het onderhoudsproject Bleiswijkplein en de omliggende straten, onder anderen op deze website. Wilt u nu alvast meer weten over wat er allemaal bij zo’n project komt kijken? Bekijk het filmpje hieronder.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Geveltuinen

Een geveltuin is een strook planten tegen de gevel van uw woning die u zelf onderhoudt, zie het voorbeeld aan de onderzijde van deze brief. Een tuintje vlak langs uw gevel is een ideale manier om water van hoosbuien af te voeren én een groene manier om de straat op te fleuren. Daarnaast houdt een geveltuin minder warmte vast dan beton, tegels of asfalt. In warme maanden zorgt de geveltuin voor verkoeling. Wilt u zo’n geveltuin? Geef het aan ons door, dan nemen we dit mee in het ontwerp en maken we tijdens de uitvoering een mooi opgehoogd randje voor u. Let op: een geveltuin kan alleen als er nog 1,80 meter stoep overblijft.

Meer informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen via Bleiswijkplein@deomgevingsverbinder.nl.