Spring naar het artikel

Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Welke partijen doen er mee? Wat is hun programma en wie staan er op de kandidatenlijst? Hieronder vindt u een overzicht van de partijen die meedoen met links naar meer informatie.

Onder het overzicht vindt u ook nog informatie over de stemhulp MijnStem en verwijzingen naar andere verkiezingsinformatie.

Kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma's

In onderstaand overzicht vindt u alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen met linkjes naar verkiezingsinformatie op hun webpagina. Waar mogelijk is er ook een rechtstreekse link naar het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst opgenomen. Daaronder vindt u bovendien een link naar de beschikbare campagnevideo's en een link naar de Verkiezingsspecial van de Stadskrant.

Wilt u niet alleen lezen over wie er meedoen met de verkiezingen en waar de partijen voor staan? Dan kunt u op YouTube onze afspeellijst met campagnevideo's bekijken en beluisteren.

In de Verkiezingsspecial vindt u praktische informatie over stemmen en de verkiezingen, gevolgd door een korte bijdrage van alle 20 partijen die meedoen met de verkiezingen voor de gemeenteraad. Zij vertellen daarin waar hun partij voor staat, waarom u volgens hen op hun partij zou moeten stemmen en waar u meer informatie over de partij kunt vinden.

Stemhulp MijnStem

Sinds donderdag 22 februari is de stemhulp MijnStem Rotterdam online. Vul de stemhulp in en krijg zo meer inzicht in de verschillende partijprogramma’s. U kunt uw positie bepalen op 28 stellingen om erachter te komen welke partij het beste bij u past. Alle 20 partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam hebben hun positie bepaald en toegelicht. U kunt per stelling zien waar ze staan en waarom.

Meer informatie

Heeft u praktische vragen over de gemeenteraadsverkiezingen? Kijk op www.rotterdam.nl/verkiezingen.

Vragen over verkiezingsactiviteiten of over de gemeenteraad?

Kijk op de pagina Activiteiten verkiezingen of neem contact op met de griffie van de gemeenteraad via telefoon (010) 267 34 00 of e-mail info@griffie.rotterdam.nl.