Uitzendingen
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-05-2019
https://www.rotterdam.nl/gemeenteraad/uitzendingen/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Alle openbare vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies worden live uitgezonden en zijn in het archief terug te kijken.

Via de pagina raadsinformatie.nl kunt u direct doorklikken naar een live uitzending. Naast audio en video van een vergadering wordt ook sprekersinformatie getoond en de agenda van de vergadering met linkjes naar de bijbehorende stukken.

Alle uitzendingen zijn ook op tablets of smartphones te bekijken. Wilt u via de beschikbare Wifi in het stadhuis naar een uitzending kijken, houd dan wel rekening met de beschikbare capaciteit. Er kunnen niet onbeperkt streams opgestart worden in de huidige voorziening. Als u een desktop of tv-verbinding heeft, verdient het de voorkeur daar gebruik van te maken. Op andere locaties met Wifi kunt u de uitzendingen over het algemeen prima volgen op mobiele devices.

Archief uitzendingen

Via raadsinformatie.nl kunt u uitzendingen in het archief bekijken. U gaat naar de gewenste uitzending door de vergadering te selecteren onder 'Uitzending gemist' of in de kalender eronder.

U kunt ook zoeken op vergadercategorie. Kies hiervoor rechtsboven aan de pagina, onder het zoekkader voor 'Uitgebreid zoeken'. Daar kunt u bij 'Vergadercategorie' kiezen uit een lijst. Als u de gewenste categorie aanklikt en op de groene button 'zoeken' klikt, opent zich een lijst met data. Klik de gewenste datum aan om een uitzending te bekijken.

Wie is wie

Dit is een foto-overzicht van alle raads- en burgerleden die tijdens vergaderingen het woord kunnen voeren. U kunt de foto’s in dit overzicht aanklikken en krijgt dan naast het mailadres van het raadslid ook een overzicht van:

  •     de videofragmenten van dit raadslid/burgerlid (Wilt u zien wat ik gezegd heb?)
  •     hoe het raadslid in deze raadsperiode gestemd heeft (Wilt u zien wat ik gestemd heb?)

Verder vindt u op deze plek een link naar de cv-informatie van het raadslid op rotterdam.nl.

Auteursrecht

De opnamen van de raads- en commissievergaderingen zijn auteursrechtelijk beschermd, maar via de desbetreffende links vrij te raadplegen. Een verzoek tot ander/eigen gebruik kunt u richten aan info@griffie.rotterdam.nl  We handelen dit af overeenkomstig  de Wet Hergebruik Overheidsinformatie. De afhandeling van dit verzoek omvat niet ook het eventuele portretrecht van personen die in de opnamen zichtbaar zijn. Voor zover daarvan sprake is, benadert de verzoeker zelf  de portretrecht-gerechtigden om voor het voorgenomen gebruik van de beelden een regeling treffen.

Meer informatie

Mocht u problemen hebben met het live of in archief bekijken van de vergadering op uw pc, laptop of mobiele apparaat, dan vindt u wellicht een oplossing onder 'help' in de grijze balk rechtsboven op de pagina. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u contact opnemen met de griffie via info@griffie.rotterdam.nl of (010) 267 34 00.