Coolsingel 40
Gepubliceerd op: 23-03-2022
Geprint op: 28-09-2022
https://www.rotterdam.nl/gemeenteraad/coolsingel-40/
Ga naar de hoofdinhoud

De Rotterdamse gemeenteraad wil inwoners van en geïnteresseerden in de stad Rotterdam beter informeren over de lokale politiek.

Om de inwoners van Rotterdam en geïnteresseerden in de stad Rotterdam meer te informeren over lokale politiek is de griffie in 2021 het project Coolsingel 40 gestart; een documentaire serie op lokale tv-zender RTV Rijnmond die de kijker heeft meegenomen achter de schermen van het stadhuis. De documentaire serie Coolsingel 40 heeft een duidelijk beeld geschetst van de wereld achter de beroemde gevel in Rotterdam waarbij er is ingezoomd op de stad en de relatie met de inwoners van Rotterdam. De kijker heeft een goed beeld gekregen van hetgeen er gebeurt wanneer bewoners ideeën hebben of initiatief tonen om een project op te zetten, hoe hard er gewerkt wordt op het stadhuis en wat voor functies er nog meer bekleed worden, anders dan die van gemeenteraadsleden en de burgemeester.

Uitzendingen

De documentaireserie is niet bedoeld als zendtijd voor politieke partijen; de kern is bekendheid geven aan het werk van de gemeenteraad en de rol van de gemeenteraad in en voor de stad. Coolsingel 40 is een productie en samenwerking van Werf film, Rijnmond en griffie Rotterdam.