Ga naar de hoofdinhoud

08 januari 2024

Algemeen

Leestijd: 2 min

Gemeente deelt 10.000 fietslampjes uit

Met goede fietsverlichting zie je waar je fietst. En vooral: andere weggebruikers zien jou. Automobilisten zien fietsers die geen verlichting hebben vaak pas op het laatste moment. Dat geeft een grote kans op ongelukken. Daarom is er een campagne om te wijzen op het belang van fietsverlichting.

Game ‘Licht aan!’

Dit jaar richt de campagne zich vooral op middelbare scholieren. In november en december ging de gemeente met de game ‘Licht aan!’ langs op verschillende middelbare scholen. Met de game vroeg de gemeente op een speelse manier aandacht voor fietsverlichting. De game is nog online te spelen via Rotterdamopdiefiets.nl/lichtaan. Link opent een externe pagina.

Fietslampjes voor scholieren

Een ander onderdeel van de campagne is het uitdelen van fietslampjes deze week. Dit jaar doet de gemeente dat vooral bij middelbare scholen, elke dag op een andere plek:

  • Maandag 8 januari - Melanchton Mavo Schiebroek, Melanchton Schiebroek, Laurens Lyceum, Wolfert Dalton en Grafisch Lyceum.
  • Dinsdag 9 januari - Rudolf Steiner College, Libanon Lyceum, Lyceum Kralingen , Erasmus Universiteit en Thorbecke Comenius. 
  • Woensdag 10 januari - GSR Gymnasium, Erasmiaans Gymnasium, Marnix Gymnasium, Rotterdam Designcollege en de Theaterhavo/mavo.
  • Donderdag 11 januari - aan beide kanten van het Centraal Station, de Passie, Rotterdams Vakcollege de Hef en Hugo de Groot/ Portus Juliana. 
  • Vrijdag 12 januari -Driestar – Wartburg, Avicenna, Zuider Gymnasium, Guido de Bres en Wolfert Tweetalig.
Een fietser met fietsverlichting door Eric Fecken
Met een goede verlichting ben je zichtbaar. Foto: Eric Fecken