Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Geldplan

Geeft u maandelijks teveel geld uit? Wilt u besparen? Of wilt u juist een appeltje voor de dorst opbouwen met geld dat u over heeft? Dat kan door online een geldplan op te stellen.

Het Geldplan is een initiatief van onder meer het Nibud. Het is anoniem en onafhankelijk. Op de startpagina van de Geldplannen. Link opent een externe pagina of hieronder kunt u het Geldplan kiezen dat bij uw situatie past.

Geldplan 'Beter rondkomen'

Wilt u maandelijks beter rondkomen met het geld dat u heeft? Wilt u graag besparen maar weet u niet hoe? Als u het geldplan Beter rondkomen. Link opent een externe pagina invult, dan krijgt u een beter beeld van uw financiële situatie en de mogelijkheden om deze te verbeteren.

Geldplan 'Sparen, aflossen, beleggen'

Heeft u geld over en wilt u weten of u beter kunt sparen, aflossen of beleggen? Dit geldplan geeft zicht op de voor- en nadelen van sparen, aflossen of beleggen en hoe u het meest uit uw geld haalt. U kunt het geldplan Sparen, aflossen of beleggen. Link opent een externe pagina online invullen.

Geldplan 'Kom uit de geldzorgen'

Als u zich zorgen maakt over uw financiële situatie dan kan het persoonlijk plan Kom uit de geldzorgen. Link opent een externe pagina u hierbij helpen. U krijgt niet alleen een beter overzicht, u krijgt ook allerlei actiepunten aangereikt. Hierdoor komt er weer uitzicht op een toekomst zonder geldzorgen. 

Geldplan 'Rondkomen met kinderen'

Heeft u moeite om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Met het geldplan Rondkomen met kinderen. Link opent een externe pagina ziet u welke regelingen voor u beschikbaar zijn. Zo hoeft u minder te piekeren over uw geldsituatie.

Geldplan 'Bijna 18'

Word je binnenkort 18 of heeft u kinderen die binnenkort 18 worden? Bekijk dan in het geldplan Bijna 18. Link opent een externe pagina wat er geregeld moet worden vóór de 18e verjaardag en wat er daarna nog meer verandert.

Geldplan 'Studie (klein)kinderen'

Als u alvast geld opzij wilt zetten voor de studie van uw (klein)kinderen, dan kan het geldplan Studie (klein)kinderen. Link opent een externe pagina u hierbij helpen. Met behulp van dit plan krijgt u meer zicht op welk bedrag u opzij wil en kan zetten. Ook kunt u zien of beleggen nog een optie is. 

Geldplan 'Pensioen NU'

Als u de pensioen gerechtige leeftijd bereikt, wilt u natuurlijk weten wat dit betekent en wat u eraan kunt doen om te voorkomen dat u geldproblemen krijgt. In een paar klikken weet u meer over uw pensioen. Link opent een externe pagina zonder allerlei cijfers in te vullen.

Geldplan ZZP

Als u ZZP-er bent en wilt zien welke risico’s er zijn, uw kans op succes wilt vergroten en financiële problemen wilt voorkomen. Dan is er het geldplan ZZP. Link opent een externe pagina om u hierbij te helpen.

Extraatje010

Heeft u een laag inkomen en maakt u zich zorgen over geld? Heeft u extra uitgaven voor uzelf of uw gezin? De gemeente kan u helpen. Een overzicht van de regelingen vindt u op de pagina Extraatje010.