Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Fietsen gezocht voor de Fietsbank

Alles in Rotterdam kan op de fiets! Fietsen is gezond en het draagt bij aan een betere luchtkwaliteit in onze stad. Het is ook een goedkope manier van reizen. Maar niet iedereen heeft geld om een fiets te kopen. Daarom is er de Fietsbank.

De Fietsbank is een netwerkorganisatie bestaande uit verschillende organisaties uit Rotterdam. De Fietsbank verzamelt tweedehandsfietsen. Repareert fietsen als dat nodig is, zodat ze weer veilig zijn. En de fietsen geven we aan Rotterdammers met een kleine portemonnee. Zo krijgen oude fietsen een nieuw fietsleven.

Hebt u een fiets over? Lever de fiets in en maak een andere Rotterdammer blij!

Vanaf 1 juni kunt u op verschillende plekken in Rotterdam uw oude fiets of fietsen inleveren. Bekijk het overzicht van inleverpunten bij 'Vragen en antwoorden', verder op deze pagina.

Kunt u niet langskomen? Geen probleem. We werken samen met de ANWB en zij kunnen uw fiets op afspraak ophalen. Ga hiervoor naar de website ANWB Kinderfietsenplan. Link opent een externe pagina.  

Wat voor een fiets kunt u inleveren?

Alle fietsen vanaf wielmaat 18 inch kunnen wij gebruiken voor de Fietsbank. Dit zijn fietsen vanaf ongeveer 8 jaar oud. Op deze leeftijd doen veel basisschool scholieren hun verkeersexamen. Zo kunnen zij ook veilig op de fiets stappen. 

U kunt uw fiets inleveren als:

  • De fiets nog in redelijk tot goede staat is.
  • De fiets van u is en er zit een sleutel in het slot.

U kunt een fiets inleveren bij 1 van de inleverpunten van 1 juni tot 1 september 2023.

Vragen en antwoorden