Ga naar de hoofdinhoud

08 maart 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Extra fietsparkeerplekken op de Coolsingel

Er worden tijdelijk extra fietsenstallingen geplaatst op de Coolsingel, ter hoogte van de Bijenkorf en bij de Decathlon/Albert Heijn. Deze tijdelijke stallingen zijn vanaf vandaag te gebruiken en blijven in ieder geval tot het einde van dit jaar staan. Daarnaast zijn er de komende weken op drukke momenten parkeercoaches aanwezig op de Coolsingel die fietsers wijzen op deze extra fietsenstallingen. Aan scooterrijders wordt gevraagd om zoveel mogelijk bij de hekjes langs de trambaan te parkeren.

We zetten deze oplossingen in, omdat er op de Coolsingel dagelijks veel fietsen geparkeerd worden. Zoveel zelfs dat er te weinig fietsparkeerplekken zijn voor het aantal fietsen. Dat maakt de straat rommelig en niet toegankelijk voor voetgangers. Niet fijn voor hen, maar ook niet voor fietsers en ondernemers.

Wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte en Mobiliteit): “Voetgangers en ondernemers hebben terecht veel last van de enorme wirwar aan fietsen op de stoep. Dan kunnen we wachten tot alle geplande permanente fietsenstallingen klaar zijn, maar dat doen we niet. We lossen het probleem nu op.”

Toekomstige overdekte fietsenstallingen

Omdat het aantal fietsers in Rotterdam de komende jaren flink lijkt te groeien, breiden we bestaande fietsenstallingen verder uit én bouwen we nieuwe fietsenstallingen erbij. Zo is in 2022 aan de noordkant van de Lijnbaan een nieuwe fietsenstalling geopend. En eind 2023 wordt ook in de Beursgallery (het oude pand van Hudsons Bay) een nieuwe overdekte fietsenstalling opgeleverd. In de binnenstad zijn er plannen voor een fietsenstalling onder Schouwburgplein en onder de Centrale Bibliotheek.

En de gemeente onderzoekt de mogelijkheid voor andere locaties voor overdekte fietsenstallingen op of in de buurt van de Coolsingel. Omdat dit proces tijd kost, komen we met de tijdelijke oplossing voor extra fietsparkeerplekken op de Coolsingel. 

Tijdelijke fietsenstalling Coolsingel