Zomerexpo en speurtocht: Ik neem je mee
Gepubliceerd op: 05-07-2019
Geprint op: 18-07-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/zomerexpo-bieb/
Spring naar het artikel

Kinderen hoeven zich niet te vervelen deze zomervakantie! Van 20 juli tot en met 31 augustus kunnen zij op reis in de gratis interactieve expo ‘Ik neem je mee’ in de Centrale Bibliotheek.

Met illustraties uit het gelijknamige boek van Linde Faas, een magistraal prentenboek over de kracht van fantasie.

Speur mee en win

Bij deze expo hoort een speurtocht die alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar in de Centrale Bibliotheek Rotterdam kunnen doen. Ook is er een speurtocht in de bibliotheekvestigingen Ommoord, IJsselmonde, Feijenoord, Hoogvliet, Rozenburg, Overschie en Schiebroek. Deze speurtocht is ook onderdeel van het Jeugd Vakantiepaspoort en speurders maken maken kans op het gelijknamige boek.

Over het boek ‘Ik neem je mee’

Een meisje komt met een ballon, tekenpapier en potloden de slaapkamer van een jongetje binnenlopen. Is hij net wakker? Houdt hij een pyjamadagje? Is hij ziek? Dat mag je helemaal zelf bedenken in dit woordeloze prentenboek. Laat je verbeeldingsvermogen je leiden, terwijl de kinderen de wereld worden overgedragen door de grote ballon en hun fantasie, langs tropische vogels en winterlandschappen vol pinguïns, door een kleurige onderwaterwereld en een van groen spetterend oerwoud, tot het tijd is om terug te keren naar de werkelijkheid.

Het boek leent zich tot het vertellen van talloze verhalen: over belevenissen en fantasie, avonturen en vriendschap, over de magie van tekeningen - de mogelijkheden zijn oneindig.

Meer plezier

Voor de thuisblijvers is naast de zomerexpo en speurtocht genoeg te doen. Zoals de Erasmus Experience (ook onderdeel van het Jeugd Vakantiepaspoort), voorleeshalfuurtjes, snuffellezen, de Maakplaats010 of de maakworkshops ‘Cirkelkunst’ of ‘Soundposter’.

Meer informatie

Wanneer: 20 juli tot en met 31 augustus
Waar: Centrale bibliotheek en sommige vestigingen
Kosten: gratis
Kijk voor meer informatie en voor het hele zomerprogramma op de website van de bibliotheek.