Workshops Rotterdamse Munt
Gepubliceerd op: 22-08-2019
Geprint op: 19-09-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/workshop-rotterdamse-munt/
Spring naar het artikel
Foto: Rotterdamse Munt

Wilt u weten hoe u makkelijk en goedkoop uw eigen tomaten, pompoenen of avocado kunt kweken? Of leren hoe u kunt schoonmaken met verse kruiden? Volg dan een van de workshops bij stadskruidentuin Rotterdamse Munt!

Gooit u de zaden van uw tomaten, pompoenen of avocado weg als u klaar bent met koken? Zonde! Wist u dat u deze heel makkelijk kunt planten? Zo maakt u uw eigen groentetuintje. Leuk om te doen, duurzame keuze én aantrekkelijk voor uw portemonnee!

Renate en Joyce leren u tijdens de workshop op 28 september het een en ander over zaden van verschillende groenten en fruit. En u gaat gelijk aan de slag: Rotterdamse Munt heeft vier bijzondere, maar vooral lekkere tomatensoorten, waarvan u de zaden gaat voorbereiden voor kweek. Deze krijgt u uiteraard mee naar huis, inclusief de zaai-instructies.

Van de tomaat maakt u met z'n allen lekkere hapjes, die u aan het einde van de workshop kunt proeven. Zo kunt u optimaal genieten van deze heerlijke groente! Of is het nou fruit…?

Werksoppie: poetsen en schrobben met kruiden

Welke schoonmaakmiddelen gebruikt u thuis? Heeft u wel eens gelezen welke ingrediënten daarin zitten? De meeste schoonmaakmiddelen ruiken fris, maar bevatten agressieve chemicaliën en kunstmatige geurstoffen die erg slecht zijn voor natuur en milieu. Het maken van uw eigen natuurlijke schoonmaakmiddelen met heerlijk geurende kruiden is helemaal niet moeilijk! Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw huid en uw huis. Vaak zijn de ingrediënten ook nog veel goedkoper dan de middelen die u nu gebruikt., dus goed voor uw schoonmaakbudget.

Tijdens deze workshop leert u meer over de natuurlijke ingrediënten die u kunt gebruiken om glanzend schoon te maken. Ook leert u meer over de mooie tuinen van Rotterdamse Munt en over de kruiden die geschikt zijn om mee schoon te maken. U gaat praktisch aan de slag: u kiest een kruid dat u het meest aanspreekt. Dat kan zijn vanwege de geur, maar ook vanwege de ontsmettende, antibacteriële of ontvettende eigenschappen. Vervolgens maakt u hiermee uw eigen schoonmaakmiddel. U zult merken dat dit heel eenvoudig is. Na de workshop krijgt u uw zelfgemaakte flesje en een uitgebreide gebruiksaanwijzing mee naar huis. Hiermee kunt u starten met kruidig poetsen!

Pompoenworkshop

Op zondag 27 oktober leer je hoe je je pompoen zo uitholt en versiert dat ie er te gek uit komt te zien. Daarnaast gaan we de zaden ‘oogsten’. Je leert hoe je ze goed voorbereidt en bewaart zodat je straks je eigen pompoenen kunt kweken. Zo upcycle je je boodschappen en maak je je eigen groentetuintje. Leuk om te doen, duurzame keuze én aantrekkelijk voor je portemonnee.

Renate en Joyce leren je het een en ander over zaden van verschillende groenten en fruit.  En je gaat gelijk aan de slag.

Ontdek, pluk en proef de stadstuinen van Rotterdamse Munt

Welkom bij Rotterdamse Munt. In deze heerlijke oase groeien kruiden en eetbare bloemen uit alle windstreken. Ontdek wat deze stadsnatuur u te bieden heeft, volg een inspirerende workshop of geniet van de rust met een zalig kopje kruidenthee.

Samen met stadsgenoten steken medewerkers van Rotterdamse Munt de handen uit de mouwen en maken ze boeiende stadstuinen waar kinderen en jongeren de magie van planten ontdekken. Waar u als stadsbewoner uw talent verder ontwikkelt. En waar bedrijven een teamdag organiseren. Verwonder u over de natuur en prikkel al uw zintuigen. Krijgt u geen genoeg van al die mooie geuren, kleuren en smaken? Pluk hier uw favoriete smaakmakers, theekruiden, salade of een mooi boeket.

Rotterdamse Munt maakt groen voor de stad!

Bij Rotterdamse Munt ontdek u de kracht van groen. Samen bouwen we kennis op om onze stad groener te maken. Groen zorgt voor een levendige stad en een gezonde planeet. Groen filtert water en de lucht die we inademen, het werkt verkoelend in de zomer en biedt beschutting in de winter. Groen werkt positief voor onze gezondheid, vergroot ons geluksgevoel én zorgt ook voor superverse en smaakvolle oogst.

Meer informatie

Wanneer: zaterdag 28 september van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag 5 oktober van 13.00 tot 15.00 uur en zondag 27 oktober van 14.00 tot 16.00 uur
Waar: Rotterdamse Munt, Rosestraat (tegenover De Peperklip)
Kosten: 9,50 per workshop, inclusief materialen

U kunt zich aanmelden via beleefhet@rotterdamsemunt.nl. Kijk voor meer informatie over de workshops op Upcycle je boodschappen (28 september) of Werksoppie (5 oktober) of de Halloweenworkshop/upcycle je pompoen (27 oktober)