Zien en doen in Villa Zebra
Gepubliceerd op: 19-07-2019
Geprint op: 14-08-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/villa-zebra-zomer/
Spring naar het artikel
Foto: Hester Blankestijn

Villa Zebra viert de zomervakantie. Alle tijd voor kinderen om een potje te komen ploegen in 'De Moestuin' en de magische werelden van 'ZELF!' te ontdekken.

In 'ZELF!' komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Zo kunnen ze een dagje meewerken in 'De Groentekraam' en wonderlijke groenten en insecten ontdekken. Of een ritje in Assepoesters koets maken en uit de oven van het snoephuis ontsnappen in de 'Sprookjes Pop Up'. In 'Het Eiland' kunnen kinderen hun weg door de jungle vinden en daarna lekker uitrusten op het strand. Of ze gaan aan de slag in de Tangramkat, waar je eindeloos tangramfiguren kunt maken. En voor artiesten in de dop is er het podium van 'Circus Gibra'.

Workshop: VRAAT (7-12 jaar)

Welk insect kan heel slim boontjes uit hun gesloten hulzen pulken, en hoe doet dat insect dat dan? En wat zou de plant kunnen doen om zich te verweren tegen al dat insectengeweld? We bewerken de plant zo dat het turbo-insect geen kans meer maakt. Na een bezoek aan de tentoonstelling 'De Moestuin' kunnen kinderen aanschuiven bij deze workshop.

Nieuwe workshop: Tropische Jopies (3-6 jaar)

Wie kent Jopie al? Dat heel gewone visje uit het prentenboek van Jarvis? Na zich te hebben omgetoverd tot Tropische Jopie, wordt het ineens lastig zich te verstoppen voor Adje Aal. Kinderen maken geweldige verstopplekken voor hem. Na een ontdekkingstocht door 'ZELF!' mogen ze als een kunstenaar aan het werk in deze workshop.

Op bezoek bij een kunstenaar (7-12 jaar)

In 'De Moestuin' verbeelden en onderzoeken kunstenaars het thema groei. Ze hebben een werkplek ín de tentoonstelling. Kinderen kunnen hen ontmoeten, ontdekken hoe ze werken en misschien samen op nieuwe ideeën komen.

De Mobiele Moestuin (7-12 jaar)

Villa Zebra on tour! De Mobiele Moestuin van Villa Zebra reist langs de tuinen van Rotterdam. Deze interactieve kunstinstallatie laat je anders kijken naar groeien en bloeien.

Meer informatie

Wanneer: tot en met 1 september, elke dag behalve maandag van 12-17 uur.
Waar: Stieltjesstraat 21, Rotterdam
Kijk voor kaartjes en meer info op de website van Villa Zebra.