TWOOLS in beeld
Gepubliceerd op: 21-11-2018
Geprint op: 14-12-2018
https://www.rotterdam.nl/evenementen/twools/
Spring naar het artikel
Foto: Joris-Jan Bos

Zes grafische kunstenaars hebben een illustratie gemaakt over de voorstelling TWOOLS. Zij deden dit op verzoek van Scapino Ballet. TWOOLS in beeld is tijdens de voorstellingen op 6, 7 en 8 december te zien.

TWOOLS presenteert zes dansstukken van verschillende choreografen non-stop achter elkaar. Door de afwisseling tussen thema’s, esthetiek en stijlen is de voorstelling een bonte staalkaart van het moderne ballet. Deze afwisseling is terug te zien in een verrassende expositie.

TWOOLS in beeld

Iedere ontwerper is gekoppeld aan één van de zes dansstukken. De ontwerpers waren aanwezig bij de repetities en konden zo het werkproces van dichtbij volgen. Het resultaat is te zien in de expositie TWOOLS in beeld. De expositie reist met de voorstelling mee naar verschillende theaters. De deelnemers variëren van jong talent tot ontwerpers die nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend.

De zes verhalen van TWOOLS

  • Shin A Lam van Marcos Morau vertelt in pijlsnelle bewegingen het verhaal over een waargebeurd drama in de sportwereld.
  • In het mooi gestileerde While the leaves are blowing van Ryan Djojokarso heeft men tot zonsondergang de tijd om een partner te vinden. Wie blijft er over?
  • In Norai van Miquel G. Font wordt de spanning tussen twee mensen letterlijk zichtbaar dankzij een fraai kostuum- en toneelontwerp.
  • Als in een sciencefictionfilm creëert Joeri Alexander Dubbe in Ladder ’84 een fantasiewereld.
  • De wereld slaat op hol in It’s gonna rain van Maciej Kuzminski. Op opzwepende muziek van Steve Reich ontstaat een ware uitputtingsslag.
  • Vanwege het grote succes van de voorstelling TING! heeft Scapino het veel geprezen duet The Swimmer uit de hitproductie toegevoegd. TING! trok onlangs volle zalen in Carré en Luxor. Het duet van Ed Wubbe op muziek van NITS wordt gedanst door Scapino coryfeeën Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen.

Meer informatie

Wanneer: vanaf 30 november
Waar: diverse locaties
Kosten: vanaf tien euro

Kijk voor meer informatie en tickets op de website scapinoballet.nl.