Zondagmiddagwandeling: vlinderbloemigen
Gepubliceerd op: 08-07-2019
Geprint op: 18-07-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/trompenburg/
Spring naar het artikel
Foto: Pxhere

In elk seizoen bloeien in Trompenburg allerlei bomen en planten. De bloemen hiervan kunnen enorm in vorm, kleur en grootte variëren. Tijdens een wandeling op 21 juli ontdekt u de vlinderbloemigen.

Deze bloemvorm is genoemd naar de vlinder. Misschien ziet u er geen vlinder in, toch is de vorm vaak wel heel herkenbaar. Denk maar aan de lathyrus, brem of blauwe regen. Zij behoren allen tot dezelfde bloemenfamilie Fabaceae (voorheen Papilionaceae). Vertegenwoordigers van deze familie komen over de hele wereld voor. Er zijn honderden verschillende plantengeslachten en duizenden soorten (species), variërend van heel klein, zoals de klaver in het gras tot struiken, klimplanten en bomen.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding bekijkt u de bloemen, maar ook welke vruchten er ontstaan als ze uitgebloeid zijn. Want ook onze groenten als erwten en bonen horen erbij. U ontdekt welke soorten vlinderbloemigen er in Trompenburg staan en welke nu bloeien. Daarnaast besteedt de gids onderweg natuurlijk ook aandacht aan bloemen die voor vlinders aantrekkelijk en interessant zijn.

Woestijnkas en Voedselbos

Voor of na deze wandeling kunt u op eigen gelegenheid wandelen in Trompenburg. U kunt dan bijvoorbeeld de woestijnkas of het Voedselbos De Overtuin bezoeken. Voor koffie, gebak en lunch kunt u terecht in het theehuis De Uithoek.

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.

Ook in 2019 organiseert Trompenburg weer zondagmiddagwandelingen door de prachtige tuin. Elke keer met een ander thema.

Meer informatie

Wanneer: zondag 21 juli, van 14.00 tot 15.00 uur
Waar: Tuinen & Arboretum Trompenburg, Honingerdijk 86
Kosten: 2,50 euro (plus de kosten voor de entree). Met de Rotterdampas en de Museumjaarkaart heeft u altijd gratis toegang. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan per e-mail of via de website: aanmelden voor de wandeling van 21 juli.
Kijk voor meer informatie op Trompenburg.nl.