Stadsmuziek in de zomer
Gepubliceerd op: 29-07-2019
Geprint op: 19-08-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/torenmuziek/
Spring naar het artikel
Foto: Marvin Almeida

Het is inmiddels een Rotterdamse traditie: zomerconcerten rond de stadscarillons in het stadhuis en de Laurenstoren. Ook deze zomer vindt er weer een reeks concerten plaats, door of met steun van Stichting Stadsmuziek.

Een carillon, ook wel beiaard of klokkenspel genoemd, is een van de grootste muziekinstrumenten ter wereld. We mogen er trots op zijn, want het instrument is ontstaan bij ons in de Lage Landen aan het begin van de zestiende eeuw. Rotterdam kent een rijke geschiedenis als beiaardstad. Al vanaf 1556 is er sprake van een ‘musicerende beierman’ die vanuit de stadshuistoren zijn stadsmuziek speelt. Deze bijzondere en onafgebroken traditie is nog steeds springlevend. De drie prachtige Rotterdamse carillons worden vandaag de dag bespeeld door stadsbeiaardiers Geert Bierling en Richard de Waardt.

Zomeravondconcert

Op maandag 26 augustus is er van 20.00 tot 21.15 uur een zomeravondconcert in de tuin van het Stadhuis. De koperen klanken van het Rotterdamse blazerskwintet Pelgrim Brass mengen prachtig met het brons van de 63 klokken van het carillon in het torentje van het Stadhuis. Stadsbeiaardier Richard de Waardt bespeelt het carillon. Toeters en bellen op het hoogste niveau!

De poorten van de tuin openen om precies half 8. Vanaf dan bent u van harte welkom in de centrale hal van het stadhuis waar u kunt genieten van een (gratis) kopje koffie of thee. De tuin is bereikbaar via de zij-ingangen langs Doelwater en de Stadhuisstraat. Er zijn stoelen en er staan luisterbanken in de tuin. 

Let op: de hoofdingang van het stadhuis is gesloten. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht.

Meer informatie

Kijk voor aanvullende informatie en het reserveren van kaartjes op de website van Torenmuziek Rotterdam.