Superstraat
Gepubliceerd op: 10-07-2019
Geprint op: 18-07-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/superstraat/
Spring naar het artikel
Foto: Wereldmuseum

Op de nieuwe kinderexpo 'Superstraat' in het Wereldmuseum staan de deuren voor iedereen wagenwijd open. Kijk binnen bij de buren maak kennis met de verhalen van de straat.

In de Superstraat ontdek je dat je Rotterdam niet uit hoeft om de wereld te leren kennen. Ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste buurtnieuwtjes. Snuffel in Aga’s nieuwe winkel en kom erachter dat haar producten uit alle windstreken komen. Experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en neem een kijkje achter de geheimzinnige deur in zijn woning. Of studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en leer meer over kleurrijke kostuums. Zo ervaren kinderen van 6 tot en met 12 jaar hoe deze buren met elkaar en de wereld zijn verbonden.

Wereldburgers

Wat hebben deze buren met elkaar gemeen? Zij staan met één voet in de wereld en met het andere in Rotterdam. Zij zijn er geboren, getogen, naartoe verhuisd of gevlucht. Samen vormen zij de Superstraat en staan symbool voor de vele culturen die de stad rijk is. Want in een stad met meer dan 170 nationaliteiten ben je als inwoner daarvan sowieso één ding: een wereldburger!

Meer informatie

Wanneer: Beperkt open, kijk op de site van het Wereldmuseum voor de exacte openingstijden
Waar: Wereldmuseum, Willemskade 25
Prijs: Volwassenen 7,50 euro, kinderen van 4 tot en met 18 jaar 6 euro en kinderen tot en met 3 jaar gratis. Voor meer informatie en kortingen zie Wereldmuseum.nl.