Summer Nights Filmfestival
Gepubliceerd op: 29-07-2019
Geprint op: 15-08-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/summer-nights-kino/
Spring naar het artikel
Foto: KINO

Rotterdam is een nieuw openluchtfilmfestival rijker. Begin september organiseren KINO Rotterdam en Pathé Schouwburgplein samen de allereerste editie van Summer Nights.

Summer Nights zijn zes zomerse filmavonden op het Henegouwerplein (aan de Beukelsdijk en Henegouwerlaan). Met voorpremières van de nieuwste films en een sing-a-long versie van de klassieker Grease, maar ook een randprogramma met livemuziek, dj’s, eten en drinken. Het festivalterrein is vanaf 17 uur gratis toegankelijk, de films beginnen om 20.50 uur zodra de zon ondergaat. Om de (film)ervaring compleet te maken wordt een aantal films omlijst met muzikale programmering die de sound van de film kracht bij zet.

Programma Summer Nights

Music, food & drinks vanaf 17 uur, aanvang films 20.50 uur

 • Dinsdag 3 september: Opening met voorpremière The Peanut Butter Falcon
  Een zomerse Amerikaanse indie-roadmovie met Shia LaBeouf en Dakota Johnson. Winnaar van de publieksprijs op het SXSW-festival.
 • Woensdag 4 september: Voorpremière Monos in samenspraak met International Film Festival Rotterdam (IFFR)
  Sundance-festivalwinnaar over jonge Colombiaanse guerilla's; Apocalypse Now meets Lord of the Flies. Ondersteund door IFFR’s Hubert Bals Fonds en met soundtrack van de Britse artiest Mica Levi (Talks & Masterclasses IFFR 2019). Voorprogramma: Colombiaanse livemuziek.
 • Donderdag 5 september: Klassieker Grease (sing-a-long)
  De naamgever van ons festival, sing-a-long in de openlucht. Voorprogramma: optreden swingband 44 Shakedown en dansworkshops.
 • Vrijdag 6 september: Voorpremière The Kitchen
  Melissa McCarthy, Tiffany Haddish en Elizabeth Moss hebben hun maffia-echtgenoten echt niet nodig in deze harde comicverfilming. Van de schrijfster van Straight Outta Compton.
 • Zaterdag 7 september: Voorpremière The Gangster, The Cop, The Devil
  De meest kick-ass actiethriller die wij én Sylvester Stallone in jaren zagen, want hij gaat 'm remaken. Geselecteerd voor het Cannes filmfestival, en met de allerhardste actieheld van dit decennium: Dong-seok Ma (Train to Busan).
 • Zondag 8 september: Voorpremière Amazing Grace in samenspraak met LantarenVenster
  Een jonge Aretha Franklin zingt één van de mooiste concerten ooit in deze waanzinnige vijfsterrendocumentaire. Voorprogramma: live gospelkoor.

Meer informatie

Wanneer: 3 tot en met 8 september
Waar: Henegouwerplein
Kosten: zie de website, zowel de Cinevillepas als Pathé Unlimited Card zijn geldig.
Kijk voor meer informatie op de website van Summer Nights.