Nieuwe productie Scapino Ballet
Gepubliceerd op: 27-09-2019
Geprint op: 17-10-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/scapino-cathedral/
Spring naar het artikel
Foto: Scapino Ballet

Scapino Ballet Rotterdam brengt de grote internationale productie 'Cathedral, an evening with Arvo Pärt' met live muziek door Sinfonia Rotterdam.

Scapino presenteert op 31 oktober in Theater Rotterdam de première van 'Cathedral' van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Morau is een rijzende ster in de Europese theaterwereld. Samen met een club van Spaanse kunstenaars maakt hij spectaculaire voorstellingen waarin dans, film, fotografie, theater en mode worden gecombineerd. Met de combinatie van kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal laat deze jonge maker een nieuw geluid horen in de dans.

Wat ons mens maakt

Cathedral is de tweede grote productie van Morau voor Scapino Ballet Rotterdam, eerder maakte hij al het succesvolle PabloCathedral gaat over de essentie van ons bestaan, over wat ons mens maakt in een moderne samenleving die steeds meer wordt beheerst door digitale technieken. Morau en zijn team ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de spirituele muziek van de Estlandse componist Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam. In de door techniek beheerste wereld van Cathedral biedt zijn muziek een oase van rust. De muziek van Pärt is niet alleen geliefd bij het ‘klassieke’ publiek, ook Hollywoodproducties en arthousefilms maken veelvuldig gebruik van zijn meditatieve composities. De live uitvoering versterkt het theatrale en intense karakter van Cathedral. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

Meer informatie

Speelperiode: 30 oktober tot en met 15 februari 2020.
In Theater Rotterdam Schouwburg te zien van 30 oktober tot en met 2 november 2019 en van 6 tot en met 9 februari 2020.

Kijk voor kosten en overige informatie op de website van Scapino Ballet.