Rotterdamse Oogstmarkt
Gepubliceerd op: 14-05-2019
Geprint op: 20-05-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/rotterdamse-oogst/
Spring naar het artikel
Foto: Rotterdamse Oogst

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan.

Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijgt u er gratis bij. Oogst smakelijk!

Wekelijks op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Elke eerste en derde zaterdag van de maand zijn er bekende en bijzondere gasten.

Wat je van dichtbij haalt, is lekker!

Zet de punt van een passer op de Coolsingel en trek een cirkel van 50 km om de stad. Het voedsel dat binnen die kring wordt verbouwd, verwerkt en verhandeld is Rotterdamse Oogst. Van Westlandse druiven tot appelsap uit Rhoon. Van sambal van de Kaap tot schapensalami uit de Hoeksche Waard. Van zuivel uit het Groene hart tot de teelt van uw balkon.

Zo weinig mogelijk afstand tussen boer en bord, tussen maker en smaker. Waarom? Het is goed voor milieu, gezondheid, gevoel en smaak. Weinig voedselkilometers en dus een lage drempel tot wat u eet: de boer zit immers om de hoek.

Het beste van platteland en stad

Rotterdamse Oogst wil de regionale voedselketen versterken door het organiseren van evenementen en marktplaatsen. Midden in de stad, dichtbij de consument. Boerenverstand ontmoet wereldburgers, ambacht ontmoet design, vergeten groente ontmoet innovatie.

Dat is Rotterdamse Oogst: een mix van het beste dat platteland en stad elkaar te bieden hebben!

Meer informatie

Wanneer: elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Waar: Noordplein. We adviseren u per fiets, te voet of met het O.V. te komen. Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) en tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen).
Toegang: gratis