Spring naar het artikel

Stadskruidentuin Rotterdamse Munt organiseert binnenkort twee trainingen voor vrijwilligers. De training Storytelling is bedoeld voor aanstaande tuingidsen. Vrijwilligers in de tuin kunnen de basistraining voor tuinwerkcoördinatoren volgen.

Heeft u hem deze zomer gemist? Rotterdamse Munt organiseert in de herfst weer een training ‘storytelling’ voor aankomende rondleiders met een passie voor kruiden, lekker eten en natuurlijk tuinieren. In twee zaterdagen, 13 en 20 oktober 2018, leert u hoe u deze passie kunt delen met bezoekers van stadskruidentuin Rotterdamse Munt. Hoe maakt u uw rondleiding of workshops tot een belevenis? Hoe deelt u uw enthousiasme zo dat iedereen meer wil? De training ‘storytelling’ leert u over dynamische opbouw, interactie, persoonlijke passie en werkvormen. U gaat van de trainer net zoveel leren als van uw medecursisten. En na de training heeft u alles in huis om een leuke rondleiding of workshop te verzorgen. Als tegenprestatie moet u dan wel minstens drie keer een rondleiding of workshop verzorgen en wordt u lid van het tuinteam of gastenteam van Rotterdamse Munt.

Basistraining voor tuinwerkcoördinatoren

Op zaterdag 10 november start het nieuwe groeiseizoen weer en start bij de Rotterdamse Munt de basistraining voor tuinwerkcoördinatoren. De tuinwerkcoördinator stuurt een kleine groep vrijwillige tuinmedewerkers aan om praktisch tuinwerk te doen. Vrijwilligers hebben onderling grote verschillen in cultuur en taalbeheersing, opleidingsniveau, mentaal- emotionele conditie, leeftijd en re- integratie behoefte. De uitdaging is mensen betrekken en motiveren tot praktische inzet en samenwerking met oog voor individuele behoefte, beperkingen en mogelijkheden.

De training bestaat uit tuinwerklessen waarin u als (aankomend) coördinator kennis opdoet over het gehele groeiproces. U krijgt ook praktische handvatten om deze kennis over te dragen. Parallel worden begeleidings- en communicatievaardigheden op een speelse manier aangereikt en getraind.

De jaartraining bestaat uit 18-20 bijeenkomsten en een excursie naar een kruidenbedrijf. De lessen zijn eens per twee weken op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur en bestaan uit theorie en veel praktische oefeningen. Ieder deelnemer formuleert vooraf zijn/haar eigen overkoepelende leerdoel en gedurende het cursusjaar wordt er samengewerkt aan deelopdrachten. Stap voor stap, stapt u het nieuwe groeiseizoen in!
Na de training krijgt u een certificaat en gaat u aan de slag bij de Rotterdamse Munt.

Rotterdamse Munt

In de stadskruidentuin aan de Laan op Zuid groeien meer dan honderd soorten kruiden en eetbare bloemen. Ze zijn te koop voor bezoekers. Kom de grote diversiteit en intensiteit aan smaak, geur en kleur beleven. De mooie kruiden halen het beste boven in gerechten uit vele keukens. Rotterdamse Munt is een samenwerkingsverband van vrouwen uit de buurt. In de tuin zijn activiteiten voor belangstellenden, ouderen, jeugd en buurtbewoners. Kruidentuin, het Muntterras en de Tuinwinkel zijn geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Wanneer:
-training Storytelling: zaterdag 13 en 20 oktober, van 9.30 tot 14.30 uur
-basistraining voor tuinwerkcoördinatoren: 18 keer vanaf zaterdag 10 november van 9.30 tot 12.30 uur (eens per twee weken)
Waar: Rotterdamse Munt,  Brede Hilledijk
Kosten: gratis voor vrijwilligers

Kijk voor meer informatie op RotterdamseMunt.nl.