Bibliotheekcollege: Het Rotterdams Weerwoord
Gepubliceerd op: 13-05-2019
Geprint op: 20-05-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/rotterdams-weerwoord/
Spring naar het artikel
Foto: Eric Fecken

Johan Verlinde, programmamanager van het Rotterdams Weerwoord, vertelt op 28 juni welke initiatieven bijdragen aan een klimaatbestendige stad en hoe de leefomgeving daar groener en mooier van wordt.

Als stad in de Nederlandse delta merkt Rotterdam nu al de nadelige gevolgen van klimaatverandering. Hevige neerslag, langere periodes van droogte, hitte, bodemdaling en zeespiegelstijging zorgen voor gevaar. Klimaatadaptatie, het aanpassen van de stad op dit gevaar, is van levensbelang op een plek die voor 85 procent onder zeeniveau ligt. Rotterdam is daar dan ook al een aantal jaar mee bezig.

Samenwerking

Het Rotterdams Weerwoord is het antwoord op het veranderende klimaat. Het centrale thema hier is samenwerking. Slechts 40 procent van de stad is namelijk openbaar gebied, de overige 60 procent is privaat terrein. Gemeente, waterschap en provincie zal samen met Rotterdammers en Rotterdamse bedrijven de schouders eronder moeten zetten. Een klimaatbestendige stad kan alleen bereikt worden als gebouwen, woningen en tuinen hieraan bij gaan dragen. En het mooie is, daarmee wordt de stad ook gelijk een stukje groener, mooier en prettiger om in te leven.

Meer informatie

Waar: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
Wanneer: vrijdag 28 juni 2019, van 16.00 tot 17.00 uur
Kosten: gratis, aanmelden kan via de website van Bibliotheek Rotterdam