Bibliotheek maakt Rotterdammers ‘digisterker’
Gepubliceerd op: 11-01-2019
Geprint op: 21-01-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/rotterdammers-digisterker/
Spring naar het artikel
Foto: Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam start in februari weer met de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’.

Tijdens de cursus leren deelnemers hoe ze een DigiD aanvragen en hoe ze deze kunnen gebruiken. Daarnaast ontdekken ze welke informatie ze kunnen vinden op websites van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank of de Zorgverzekeraar. Cursisten krijgen veel tijd om te oefenen, bijvoorbeeld met het digitaal aanvragen van een toeslag of het maken van een afspraak. Privacy is gewaarborgd. Na afloop kunnen zelf aan de slag met de e-overheid en krijgen ze een certificaat.

De afgelopen jaren namen vele Rotterdammers deel aan de cursus Digisterker, werken met de elektronische overheid. Deelnemers voelden zich na afloop zekerder in het via DigiD online maken van afspraken, declaraties indienen bij de zorgverzekeraar, het inzien van hun pensioen- en AOW-gegevens en meer.

Meer informatie

Vanaf 6 februari start een nieuwe reeks cursussen. De cursus duurt vier dagdelen van twee uur en wordt op vier achtereenvolgende woensdagochtenden gegeven in de vestiging Centrale (februari en april) en vestiging Feijenoord (maart). De cursus is gratis, het werkboek kost 10 euro.
Kijk voor meer informatie op BibliotheekRotterdam.nl.