Tentoonstelling 'Rotterdam wordt groen'
Gepubliceerd op: 22-08-2022
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/evenementen/rotterdam-wordt-groen/
Ga naar de hoofdinhoud

De komende jaren komt er veel meer groen in de stad. In de tentoonstelling 'Rotterdam wordt groen!'  ziet u hoe bekende plekken in de stad veranderen in parken, groene pleinen en straten waar je kunt bewegen of juist ontspannen.

Er zijn maquettes te zien van Rotterdamse Stadsprojecten die in de toekomst gerealiseerd gaan worden.

Het Hofplein, het Schouwburgplein en het Alexanderplein worden mooie groene pleinen. De Westblaak wordt Blaakpark en in het Hofbogenpark kunt u straks tussen de toppen van de bomen lopen. In Rotterdam-Zuid komen zelfs drie nieuwe parken: het Rijnhavenpark, het Nelson Mandelapark aan de Maashaven en het Getijdenpark Feyenoord. Daar kunt u straks ook genieten aan het water of zelfs wonen: er komen 3000 woningen aan het Rijnhavenpark.

Waarom wordt Rotterdam groener?

Groen is nodig. Bijvoorbeeld om de stad af te koelen als het warm is. Planten en bomen zorgen voor schaduw waardoor het minder heet wordt op straat. Doordat de wind door de takken waait, voelt het minder warm aan. En als het regent vangen de blaadjes een deel van het water op. De rest komt op de grond. Daar zakt het water weg en kunnen de wortels van de planten het opzuigen. Daardoor hebben we minder last van grote plassen op straat. Door al dat groen komen er meer bloemen, vlinders, bijen, vogels, vleermuizen en kleine dieren zoals egels. Dat is goed voor de natuur in de stad en ook voor de mensen die er wonen. Van groen word je blijer!

Tour de Maquette

Op donderdag 6 oktober organiseren we een Tour de Maquette. De projectleiders van Stadsprojecten vertellen dan uitgebreid over hoe Rotterdam de komende jaren gaat vergroenen. Houd de agenda en nieuwsbrief van Bibliotheek Rotterdam in de gaten voor meer informatie over deze activiteiten en andere programmering rondom de tentoonstelling.

Meer informatie

Wanneer: van 3 september tot 16 oktober
Openingstijden: maandag van 13.00 tot 20.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Waar: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110
Toegang: gratis

Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek.