Roffa Mon Amour
Gepubliceerd op: 12-07-2019
Geprint op: 16-07-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/roffa-mon-amour-1/
Spring naar het artikel
Foto: Roffa Mon Amour

Maak je klaar voor de magische drijvende bioscoop, ontdek nieuwe makers van over heel de wereld en luister naar nieuwe muziek. Van 17 tot 28 juli zijn het Drijvend Paviljoen en LantarenVenster decor voor dit bijzondere filmfestival.

New Makers

Ieder jaar presenteert Roffa Mon Amour een selectie nieuwe filmmakers van over heel de wereld. Hun eerste of tweede speelfilm. Alle soorten films worden vertoond, uit ieder land, over elk soort onderwerp. Dit jaar zijn dat zes New Makers uit Frankrijk, Mexico, Ethiopië, Oostenrijk en Vietnam.

Klassieke cinema uit Italië

Van het sobere neorealisme tot de meeslepende historische drama’s: de klassieke cinema uit Italië is een mijlpaal geweest in de filmgeschiedenis. Roberto Rossellini, Michelangelo Antonioni, Pier Paolo Pasolini en Liliana Cavani: zes filmvertoningen en colleges doorlopen een stukje van de indrukwekkende Italiaanse filmgeschiedenis.

Cinema Concerts (17 en 26 juli)

Het festival opent op 17 juli met een live concert van Jameszoo bij de film 'Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives' (2010) van Apichatpong Weerasethakul in LantarenVenster. Op vrijdag 26 juli is er een verzamel concertprogramma in het Drijvend Paviljoen waarbij vier artiesten nieuwe muziek maken voor film.

Activism Now! (22 – 26 juli)

Met film kun je de wereld veranderen. Niet voor niets wordt het graag gebruikt als propagandamechanisme of ingezet als reclamemiddel. Het is een medium dat vervreemdend werkt, ons aan het denken zet en bijdraagt aan ons empathisch vermogen. Voor deze reeks zijn radicale denkers en specialisten uitgenodigd om een inleiding te geven bij films die hun wereld hebben veranderd.

Same Same But Different (27 en 28 juli)

Het laatste weekend worden New Makers aan hun filmische inspiraties en influencers verbonden.

Meer informatie

Wanneer: 17 tot 28 juli
Waar: Drijvend Paviljoen en LantarenVenster
Kijk voor kaartjes en meer informatie op de website van Roffa Mon Amour.