Poetry International
Gepubliceerd op: 14-05-2019
Geprint op: 20-05-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/poetry-international/
Spring naar het artikel
Foto: Poetry

Het oudste festival van Rotterdam wordt dit jaar 50! Sinds 1970 komen de toppers uit de wereldpoëzie naar Rotterdam. Duizenden dichters droegen gedichten voor in De Doelen en de schouwburg, maar ook op pleinen, in kroegen, parken en trams.

Het Metropole Orkest opent op 13 juni het festival letterlijk met een paukenslag. In de grote zaal van De Doelen gaat het orkest tijdens het theatrale poëziespektakel unieke duetten aan met dichters én met de legendarische New Yorkse hiphop/spoken word-groep The Last Poets.

Festivalthema 'What happened to the future’
Het vijftigste Poetry International Festival verbindt het rijke festivalverleden met de wereldpoëzie van vandaag en morgen. Dichters uit het rijke festivalverleden als Judith Herzberg, Tom Lanoye en Antjie Krog staan zij aan zij met dichters van nu, onder wie Marieke Lucas Rijneveld en Lieke Marsman.

Meer dichters in minder dagen
Talent of gearriveerd, het festival staat garant voor een uitzonderlijk en kwalitatief hoogstaand geluid in vele genres. Elke avond sluit af met een theatrale special vol dichters, muziek en uitgelezen sprekers en de feestelijke Poetry Nights.

Meer informatie:
Wanneer: 13 tot en met 16 juni
Waar: De Doelen
Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van Poetry International.