OBJECT Rotterdam
Gepubliceerd op: 10-01-2019
Geprint op: 21-01-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/object-rotterdam/
Spring naar het artikel
Foto: Alex Groot Jebbink III

Designbeurs OBJECT Rotterdam vult in februari het monumentale HAKA-gebouw tot de nok met design.

Ruim honderd gevestigde en aanstormende ontwerpers tonen bijzondere meubels, interieurproducten en lichtontwerpen, maar ook sieraden, textieldesign en grote architecturale installaties. Bezoekers mogen zelfs een kijkje nemen op het dak met rondom uitzicht over Rotterdam.

Designwalhalla

De beurs is voor designprofessionals en -liefhebbers. Deze editie doen bekende labels en winkels mee als Not Only White, Lensvelt, Van Waay & Soetekouw, Tuttobene en Secoff. En een nieuwe generatie designers, het werk van tientallen graduates is te zien.

Design met uitzicht

OBJECT Rotterdam vindt plaats in het industriële HAKA-gebouw aan de rand van het bedrijvige Vierhavensgebied. De Handelskamer is een toonbeeld van modernistische architectuur, in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Het pand is aangekocht door Dudok Groep en wordt volgend jaar ontwikkeld tot een bedrijfsverzamelgebouw met grand café. OBJECT Rotterdam biedt bezoekers de mogelijkheid om vlak voor de transformatie een kijkje te nemen in het casco gebouw. Op de begane grond wordt door Ayla een tijdelijk café ingericht en op de hoogste verdieping een pop-up bar met weids uitzicht.

Meer informatie

Wanneer: 8 tot en met 10 februari
Waar: HAKA-gebouw, Vierhavenstraat Rotterdam
Kosten: volwassenen 12,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis
Een gratis shuttlebus van Art Rotterdam Week rijdt tussen OBJECT Rotterdam en de andere kunstbeurzen die op dat moment in de stad plaatsvinden.
Kijk voor meer informatie op Objectrotterdam.com en Artrotterdamweek.com.