Foto-expositie op de Euromast
Gepubliceerd op: 11-08-2020
Geprint op: 18-09-2020
https://www.rotterdam.nl/evenementen/new-beginnings/
Spring naar het artikel

De Rotterdamse fotografen Claire Droppert, Iris van den Broek en Ossip van Duivenbode hebben tijdens de coronacrisis prachtige foto’s gemaakt van de stad.

De expositie ‘New Beginnings’ op de Euromast laat aan de ene kant de lege stad zien in tijden van de ‘slimme’ lockdown en aan de andere kant de geleidelijke terugkeer van mensen op straat en innovatieve oplossingen. In de expositie is een duidelijk ‘voor’ en ‘na’ te zien waarin een nieuw normaal is ontstaan.

Een lege stad

De Euromast heeft fotografen Claire, Iris en Ossip de opdracht gegeven originele en adembenemende foto’s te maken tijdens de lockdown, een stad leeg van haar inwoners en vervolgens van het ontwaken van de stad, waar de inwoners hun plaats weer innemen en het leven zijn vrijheid langzaam weer terug krijgt. De tentoonstelling moet onder andere deze vrijheid vertalen en vieren.

Internationale expositie

De expositie ‘New Beginnings’ is niet alleen op de Euromast te bewonderen maar ook in andere internationale steden. Onder de naam Magnicity is de tentoonstelling drie maanden lang naast de Euromast ook in de Parijse Montparnasse, de Berlijnse Tv-Turm, 360 Chicago en One Liberty Philadelphia te zien. De internationale tentoonstelling brengt het werk van meer dan 20 professionele fotografen samen en zorgt er daarnaast voor dat de persoonlijkheid van elke stad wordt uitvergroot en in een nieuw licht wordt gezet.

Meer informatie

Wanneer: vanaf 20 juli tot 21 oktober
Waar: De Euromast, Parkhaven 20
Kosten: toegang tot de Euromast kost 10,25 euro voor volwassenen en 6,75 euro voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. De tentoonstelling is bij dit ticket inbegrepen. Verschillende kortingen zijn te vinden op euromast.nl.

\