Nationale Voorleesdagen in de bieb
Gepubliceerd op: 08-01-2019
Geprint op: 21-01-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/nationale-voorleesdagen-1/
Spring naar het artikel
Foto: Bibliotheek Rotterdam

Voorlezen is belangrijk! Speciaal voor baby's, peuters, kleuters en ouders zijn er daarom de Nationale Voorleesdagen. Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari.

Bibliotheek Rotterdam doet mee met (voorlees)activiteiten rondom het Prentenboek van het Jaar 2019: 'Een huis voor Harry', van Leo Timmers.

Kinderen kunnen in pyjama aanschuiven bij een van de voorleesontbijtjes, kijken naar de jeugdvoorstellingen, meedoen aan de beweegworkshops (speciaal voor peuters) of meefeesten bij het Muzikale Voorleesfeest met Elisabeth Mollema en het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut.

Maak jij je kind (tot en met 5 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen lid van de bieb? Dan krijg je een vingerpoppetje van kater Harry cadeau.

Wees er snel bij, op is op.

Van (voor)lezen word je slimmer

Voorlezen is gezellig, het is een moment van rust tussen jou en je kind. En voorlezen is nuttig: het prikkelt de fantasie en is goed voor het denkvermogen van kinderen. Door samen te praten over wat je (voor)leest, leert je kind nieuwe woorden en wordt het taalvaardiger.

Nationale Voorleesdagen                                                                    

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met 5 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen. ‘Het moet een dagelijks ritueel zijn, net zoals tanden poetsen. Het aantal ouders dat voorleest, stijgt weliswaar gestaag, maar het kan beter en we zullen er altijd aandacht voor moeten blijven vragen,’ aldus Stichting Lezen.

Meer informatie

Wanneer: 23 januari tot en met 2 februari
Kijk voor activiteiten, locaties en kosten naar de website van Bibliotheek Rotterdam.
Meer over de Nationale Voorleesdagen: Nationalevoorleesdagen.nl.