Nachtelijk leven
Gepubliceerd op: 12-02-2019
Geprint op: 19-02-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/nachtelijk-leven/
Spring naar het artikel
Foto: Dick Jansen

Ontdekken welke dieren ’s nachts actief zijn in het bos? Te weten komen hoe uilen leven en waarop zij jagen?

Kinderen kunnen daarvoor met hun ouders op pad in park Zestienhoven. Daar start het avontuur op 9 maart vlak na zonsondergang. Er is een route door het park waar ze kunnen ontdekken welke dieren er actief zijn. Daarna gaan ze binnen braakballen van uilen uitpluizen.

Avondexpeditie

Afdeling Rotterdam van IVN Natuureducatie organiseert door het jaar heen activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden en op verschillende locaties in Rotterdam en omgeving. Dit keer is dat een avondexpeditie in park Zestienhoven, op zaterdag(avond) 9 maart. Kinderen vanaf 8 jaar, onder begeleiding van een volwassene, zijn welkom.

Het is begin maart en kan natuurlijk koud zijn, dus trek stevige schoenen en warme kleding aan. Maximaal 20 kinderen kunnen meedoen.

Meer informatie

Wanneer: zaterdag 9 maart van 18.45 uur tot 21.00 uur. Om 18.45 uur verzamelen voor de toegangshekken van Tuinieren voor Ouderen, bij het gemaaltje.

Waar: Tuinieren voor Ouderen, Achterdijk 2 (aan fietspad), Rotterdam (Overschie). Parkeren is daar niet mogelijk; wel aan de Neel Gijsenstraat en de Molensingel. Toegang via brug en het voetpad naar de Achterdijk is gemarkeerd.

Prijs: gratis, aanmelden vooraf verplicht bij IVN Rotterdam: ivnrotterdam@gmail.com. Vermeld svp naam en leeftijd van kind(eren).
Kijk voor meer informatie op de site van IVN Natuureducatie.