Mini-moestuin
Gepubliceerd op: 21-04-2020
Geprint op: 03-06-2020
https://www.rotterdam.nl/evenementen/mini-moestuin/
Spring naar het artikel

Speciaal voor alle kinderen die nu thuis zitten start IVN Natuureducatie een mini-moestuinactie. Met 'Van zaadje tot slaatje' leer je in een paar weken tijd je eigen salade kweken.

Moestuinieren in je eigen achtertuin, op het balkon of zelfs in de vensterbank! Iedere week verschijnen er leuke en leerzame instructievideo’s om je stap voor stap mee te nemen in de zorg voor je eigen moestuintje.

Supereenvoudig

Het groeiseizoen gaat van start, terwijl school of BSO stil ligt. Via de actie ‘Van zaadje tot slaatje’ kun je zelf ervaren hoe het is om een moestuintje te onderhouden. Samen met IVN’ers Marieke en Louwra kun je de komende weken op eenvoudige wijze leren een salade te kweken. Je gaat samen zaaien, verzorgen, oogsten, bereiden en natuurlijk smullen! De moestuinvideo’s zijn voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar, maar iedereen die thuis wil leren moestuinieren kan meedoen, ook als je geen tuin of balkon hebt. Ook fijn: met een klein budget kom je een heel eind.

Moestuin in het groot, moestuin in het klein

Naast zelf je salade kweken nemen we iedere week een kijkje in een echte schoolmoestuin. Je kunt kijken naar beelden van de EMS- film ‘De moestuin – een jaar rond met je handen in de grond’ die later dit jaar in première gaat. Vervolgens kijken Louwra en Marieke mee naar je eigen mini-moestuintjes en ze beantwoorden de kinderen die meedoen aan de actie.

Meer tips

‘Van zaadje tot slaatje’ is onderdeel van de IVN campagne #groenomtedoen. Wil je meer tips om thuis van de natuur te genieten? Ga dan naar Groenomtedoen.

Meer informatie

Zo doe je mee:

  • Kijk iedere maandag naar een nieuwe instructievideo van Marieke en Louwra, die je stap voor stap helpen om jouw eigen slaatje te kweken. Je vindt de video's per week onder het kopje 'aan de slag'.
  • Stel je vragen via #vanzaadjetotslaatje op Instagram of Facebook. Een leuke foto insturen mag natuurlijk ook!
  • Check iedere donderdag de video op de website voor extra tips en antwoorden op de meestgestelde vragen. Vergeet je niet aan te melden voor de 'Van zaadje tot slaatje'-reminder. Dan ontvang je twee keer per week een herinneringsbericht; op maandag voor de instructievideo en op donderdag voor het vragenrondje. Zo krijgt jouw slaatje alle aandacht die het nodig heeft. Bovendien maak je dan automatisch kans op té gekke prijzen voor jezelf of de hele klas!

Na enkele weken kun je genieten van je eigen gekweekte slaatje.

\