Cas Kidsdag in het Fotomuseum
Gepubliceerd op: 06-12-2018
Geprint op: 19-12-2018
https://www.rotterdam.nl/evenementen/kidsdag-fotomuseum/
Spring naar het artikel
Foto: Rob van Dullemen

Kinderen kunnen op 2 januari hun eigen foto zonder camera maken, naar het verhaal Fred in de Haven luisteren, en bij het maken van een levensgrote muurschildering helpen. Of leren hoe je een olifantendrol het beste kan fotograferen.

De olifant die niet wist of hij verdwaald was

Voorleesactiviteit en fotograferen, 11-12 uur, vanaf 4 jaar

Fotograaf Thomas Nondh Jansen komt voorlezen uit zijn prentenboek in foto’s 'De olifant die niet wist of hij verdwaald was'. Olifant is verdwaald. Of nou ja, hij denkt dat hij het is, maar hij weet het niet zeker. Hij heeft zich nog nooit zo gevoeld als hij zich nu voelt. 'Hoezo denk je dat je verdwaald bent?' vragen de schapen. 'Je bent verdwaald of je bent het niet.' Olifant begint een zoektocht naar...ja wat, of wie? Heel het land zoekt hij af. Na het voorlezen gaan de jonge bezoekers olifantendrollen maken. Hoe ziet de drol van een olifant er uit? Het resultaat mogen ze fotograferen.

Fotograferen zonder camera

Inloopworkshop, 11-14 uur, vanaf 5 jaar

Foto’s maken zonder camera, kan dat? Ja zeker! Bijvoorbeeld met de oude fotografische techniek cyanotopie (ook wel blauwdruk genoemd). Kinderen kunnen ontdekken hoe deze techniek werk en een blauwdruk van eigen tekeningen maken, een snoeppapiertje, bloemen of iets anders. Aan het einde van de workshop gaan de kinderen naar huis met het eigen blauwe kunstwerkje. Tijdens de inloop kan het zo druk zijn dat kinderen even moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn.

Muurschildering

Inloop, 11-14 uur, vanaf 4 jaar

Wil je kind thuis ook graag op de muren tekenen, maar mag dat nooit? In het museum mag het voor een keer wel! een kunstenares heeft de contouren van een foto van fotograaf Cas Oorthuys mega groot getekend. Kinderen morgen haar helpen de foto in te kleuren. Tijdens de inloop kan het zo druk zijn dat kinderen even moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn.

Fred in de Haven door Joris Lutz

Voorstelling, 14-15 uur, vanaf 5 jaar

De voorstelling ‘Fred in de haven’ gaat over hondje Fred. Hij is in Rotterdam en daar wordt flink gewerkt! Zelfs honden hebben hier hondenbanen, dus ook Fred moet aan de slag. Als hij gaat werken in de haven van Rotterdam dreigt alles fout te gaan en belandt Fred bijna in Argentinië! Komt hij ooit weer terug bij zijn baasje? Joris Lutz leest voor uit het prentenboek ‘Fred in de haven’. Met vrolijke meezingliedjes wanen de kinderen zich werkelijk tussen Fred en zijn honden vriendjes. Na afloop is er tijd voor signeren of om met Fred en Joris op de foto te gaan.

Meer informatie

Wanneer: woensdag 2 januari, van 11-15 uur
Waar: Nederlands Fotomuseum
Kosten: 5 euro per activiteit, 7,50 euro passe-partout voor alle kidsactiviteiten. Museumentree is verplicht voor kinderen en begeleiders bij deelname aan een of meer kinderactiviteiten. Museumentree kunt u op de dag zelf bij de kassa afrekenen.
Kijk voor aanvullende informatie op de website van het Nederlands Fotomuseum.