IVN natuurexcursies 2020
Gepubliceerd op: 23-09-2020
Geprint op: 25-10-2020
https://www.rotterdam.nl/evenementen/ivn-natuurexcursies-2020/
Ga naar de hoofdinhoud

Sinds lange tijd organiseert IVN weer groepsexcursies en -activiteiten in de natuur. U trekt in kleine groepen erop uit met twee gidsen, alles coronaproof natuurlijk. Inschrijving vooraf is verplicht.

Bekijk de toekomstige excursies hieronder:

Water en bomen op het Eiland van Brienenoord

Wilt u dichtbij huis een frisse neus halen, in de herfstnatuur? Ga mee met IVN gidsen, voor een paddenstoelentocht.

U kunt met de IVN-gidsen mee op paddenstoelentocht door het Kralingse Bos. Hier zijn veel paddenstoelen te vinden, dankzij het ecologische beheer en de ouderdom van het bos. U leert onderweg diverse families en soorten paddenstoelen kennen. Natuurgidsen vertellen meer en lopen rond om te helpen.

Op 8 november is er een paddenstoelentocht op het eiland van Brienenoord. Het eiland Van Brienenoord is een bijzondere plek midden in de stad. Tijdens de rondwandeling met IVN gidsen ziet u de sporen van het verleden, het heden én de toekomst. Er wordt namelijk hard gewerkt om het getij en de getijdennatuur meer ruimte te geven.

Meer informatie over deze activiteit is te vinden op de IVN website.

Gebruik de IVN Routes app en loop mee met de makers

Een hand met een telefoon met daarop de IVN routes app

In uw eigen tempo, met het gezin of (kleine) vriendengroep een mooie wandeling maken in de natuur? In de landelijke IVN Routes app vindt u wandel- en fietsroutes door de mooiste plekjes in de natuur, met een digitale natuurgids op zak. In Rotterdam zijn sinds kort 2 nieuwe routes, in Rotterdamse parken, in de app te vinden - in het Kralingse Bos en in het Schiebroekse Park. Er volgen er meer in de Rotterdamse regio. Gratis te downloaden van de app stores.

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op de website van het Instituut Voor Natuureducatie (IVN).