International Film Festival Rotterdam
Gepubliceerd op: 11-01-2019
Geprint op: 21-01-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/iffr-2019/
Spring naar het artikel
Foto: IFFR

Twaalf dagen lang in januari/februari is Rotterdam de spannende, mondiale filmhoofdstad met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens, Masterclasses & Talks.

Ook dit jaar zijn er weer speciale themaprogramma's op het festival waarbij kunst, (nieuwe) media en film samenkomen. Daarnaast is festivalhart de Doelen dé ontmoetingsplek voor een hapje en drankje en zijn er live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs. Elke filmavond wordt afgesloten met Club IFFR, een groot feest met Rotterdamse DJ’s in Theater Rotterdam Schouwburg.

Feel IFFR

De 48ste editie van IFFR draait om menselijke emoties en hun verhouding tot de beelden op het grote doek. Festivaldirecteur Bero Beyer: 'De manier waarop we de wereld interpreteren is sterk gedreven door emoties. Om tot een nieuw begrip te komen van wat het betekent om te leven, moeten we dus onze emoties en ervaringen op de proef stellen.'

'Veel films in het programma zetten vraagtekens bij wat we zien en hoe we voelen. Zulke films vergen een zekere ontvankelijkheid voor de werking van emoties bij het interpreteren van beelden. We zijn erin geoefend om muren op te trekken en te zeggen dat dingen ons niet raken. Die vlieger gaat niet op als je naar IFFR 2019 komt!'

Een dag vol films op z’n Rotterdams

RTM is de Rotterdamdag van International Film Festival Rotterdam. Op vrijdag 25 januari staat LantarenVenster in het teken van 010 met wereldpremières, klassiekers, documentaires, archiefmateriaal, videoclips, installaties en lezingen - allemaal door Rotterdamse makers. Het programma begint om 10:00 uur en gaat door tot diep in de nacht.

Om ervoor te zorgen dat RTM er is voor alle Rotterdammers, is een groot deel van het programma gratis toegankelijk.

Meer informatie

Wanneer: woensdag 23 januari tot en met zondag 3 februari
Kijk voor het programma, locaties en kosten op IFFR.com.