Guillermo Arriaga vertelt
Gepubliceerd op: 10-12-2018
Geprint op: 23-01-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/guillermo-arriaga/
Spring naar het artikel
Foto: Bernardo Flores

Vrijdag 1 februari vertelt auteur, scenarioschrijver, regisseur en producer Guillermo Arriaga over zijn films en nieuwe roman De ontembare. Interviewer Ernest van der Kwast praat met hem over het schrijven van scenario’s en romans.

Maar ook over straatgevechten en geweld, wraak en schuld, en de kracht van een persoonlijk verhaal. Het gesprek in De Doelen is een samenwerking tussen Boek & Meester en het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Naast de vragen van de interviewer is er ook een voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek. Uiteraard signeert de auteur na afloop zijn boek.

Over Guillermo Arriaga

De Mexicaanse Arriaga is voornamelijk bekend door zijn samenwerking met regisseur Alejandro González Iñárritu. Met hem maakte hij in 2000 de veelgeprezen film Amores Perros. In 2005 won Arriaga in Cannes een Best Screenplay-award voor zijn scenario voor de door Tommy Lee Jones geregisseerde film The Three Burials of Melquiades Estrada. Een jaar later ontving zijn scenario voor de internationale succesfilm Babel een nominatie voor zowel een Golden Globe als een Oscar.

Arriaga schreef naast scenario’s ook diverse romans, waaronder Night Buffalo, dat werd verfilmd door Jorge Hernandez Aldana. In januari 2019 verschijnt zijn roman De ontembare in Nederlandse vertaling.

Met dank aan

Dit programma is een samenwerking tussen International Film Festival Rotterdam en Boek & Meester. Boek & Meester wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht en het Nederlands Letterenfonds. De 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) is van 23 januari t/m 3 februari 2019. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, installaties, exposities, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema.

Meer informatie

Wanneer: vrijdag 1 februari 2019 om 20.00 uur
Waar: De Doelen - Jurriaanse Zaal
Kosten: negen euro (zes euro voor studenten en boekenclubs)

Kijk voor meer informatie en tickets op de website boekenmeester.nl.