Girlpower
Gepubliceerd op: 30-08-2019
Geprint op: 19-09-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/girlpower/
Spring naar het artikel
Foto: Amira Tahri

Vrouwen vormen nadrukkelijker dan ooit het gezicht van sportland Nederland. Sinds 2000 worden zelfs meer dan de helft van de Nederlandse sportmedailles gewonnen door vrouwen! Tijd om de vrouwelijke (top)sporters op een voetstuk te plaatsen.

Rotterdamse vrouwen welteverstaan! Museum Rotterdam presenteert 'Girlpower', een sportieve expo over Rotterdamse sportvrouwen. Van zwem­ster Rie Mastenbroek tot kickbokser Amira Tahri en van hockeyster Fatima Moreira de Melo tot wielrenster Leontien van Moorsel; ze passeren allemaal de revue.

Jeugd

Doelgroep van de expositie is de Rotterdamse jeugd. Want nog steeds zijn er teveel kinderen in onze stad die niet genoeg sporten. Reden voor Museum Rotterdam om er letterlijk een sport van te maken om alle (jonge) bezoekers in beweging te krijgen! Zowel in het museum als daarbuiten. Zo kan iedere bezoeker zich na het museumbezoek kosteloos inschrijven voor gratis sportclinics. Van voetbal tot hockey, (kick)boksen en zwemmen; Rotterdamse sportclubs openen hun deuren om beweging te stimuleren.

'Sport is, als het echte leven, mooi, oneerlijk, gezellig, moeilijk maar ook zeker de moeite waard. Net als de expo!'

Fatima Moreira de Melo - oud-hockeyster en adviseur van de expositie Girlpower

Sportverhalen

Ook op de tentoonstellingsvloer staat alles in het teken van sport. Leer over de sportprestaties van Rotterdamse sportvrouwen van toen en bewonder de verhalen van de sportmeisjes van nu. Lees over de emancipatie van vrouwen in sport en bekijk hoe sportmode zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. De stad is het speelveld en tegelijkertijd het podium; want wat heeft Rotterdam een hoop (vrouwelijke) sporticonen voortgebracht!

Meer informatie

Wanneer: van 7 september 2019 tot en met 8 maart 2020
Waar: Museum Rotterdam, Rodezand 26
Toegang: 9 euro per persoon. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen gratis naar binnen
Kijk voor meer informatie op de website van Museum Rotterdam.