Expositie Wilde bloemen in Het Natuurhistorisch
Gepubliceerd op: 22-05-2019
Geprint op: 21-10-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/expositie-wilde-bloemen/
Spring naar het artikel
Foto: Het Natuurhistorisch museum

Met de tentoonstelling ‘Wilde Bloemen - kleurrijke kwetsbaarheid’ laat Natuurmonumenten samen met Het Natuurhistorisch zien welke waarde wilde bloemen hebben.

Wilde bloemen zijn belangrijk in de natuur; als voedselbron, plek om eitjes te leggen en als schuilplaats. Ze zijn onmisbaar en van groot belang voor het behouden van de rijkdom aan soorten. Veel insecten zouden zonder wilde bloemen niet bestaan en bloemen niet zonder insecten. Ze brengen geur, kleur en meer natuur in de stad en op het platteland en mensen fleuren ervan op. Maar wilde bloemen zijn kwetsbaar en dreigen te verdwijnen. Dat moet stoppen.

Maak plaats voor wilde bloemen

Echte planten uit de collectie van het museum laten in de expositie zien welke bloemenpracht er was. Verhalen van boswachters van Natuurmonumenten en deskundigen van het museum laten zien hoe wilde bloemen weer een vast onderdeel kunnen uitmaken van stad en platteland. Met nuttige tips voor het verantwoord opfleuren van je eigen omgeving. Een kleurrijke tentoonstelling die schreeuwt om actie, om Nederland weer in bloei te zetten. De tentoonstelling ‘Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid’ is een samenwerking tussen Natuurmonumenten en Het Natuurhistorisch museum.

Meer informatie

Wanneer: tot en met 17 november 2019
Waar: Natuurhistorisch museum, Westzeedijk 345 (Museumpark)
Kosten: 7 euro voor volwassenen, 3,50 euro voor kinderen van 5 t/m 15 jaar, 65+, studenten, CJP en groepen van meer dan 10 personen. Leden van Natuurmonumenten en OERRR krijgen 25 procent korting op een toegangsbewijs

Kijk op de website van Natuurmonumenten en van Het Natuurhistorisch museum voor meer informatie