Deze maand op het Schouwburgplein
Gepubliceerd op: 11-06-2019
Geprint op: 17-06-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/deze-maand-op-het-schouwb/
Spring naar het artikel
Foto: Communicatie Schouwburgplein

Volop dans en muziek op het Schouwburgplein in juni. Kom genieten van een gratis programma vol Rotterdams talent waarin verschillende muziek- en dansvormen bij elkaar komen.

Poetry International en De Nieuwe Lichting laten op zondag 16 juni horen hoe muziek en het gesproken woord samensmelten in het doorlopende programma Poetry Park. Dat Rotterdam dé stad van de dans is tonen verschillende underground hiphop communities op zaterdag 29 juni tijdens het Make a Scene-festival van het HipHopHuis en De Doelen.

De Doelen samen met North Sea Round Town

Het Schouwburgplein doet deze zomer dienst als extra buitenzaal van De Doelen. In samenwerking met North Sea Round Town programmeert de Doelen drie zondagen vol Afrobeat, Cabojazz en Arabische Fusion met op zondag 30 juni: CaboCubaJazz. Verwacht een warme mix van dromerige Kaapverdische songs, opzwepende Cubaanse dansmuziek en avontuurlijke jazz.

Yoga specials

Het wekelijkse yoga-programma op zondag, wordt in juni uitgebreid met een bijzondere editie. Op de Internationale Dag van de Yoga op vrijdag 21 juni neemt docente Eveline Hammer je mee op reis langs verschillende yogastromingen. Van de Egyptische Zonnegroet en Yin & Yang tot een meditatie gericht op verbinding.

Meer informatie

De hele maand juni zijn er activiteiten op het Schouwburgplein op vrijdag, zaterdag en zondag. Bekijk het complete programma op Schouwburgplein.rotterdam.nl.