Dansen en zingen op het Grotekerkplein
Gepubliceerd op: 09-07-2019
Geprint op: 15-07-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/danssalons-stadspodium/
Spring naar het artikel
Foto: Stadspodium

Alle Rotterdammers kunnen weer dansen, zingen, mediteren of spelen in het stadspark voor de Laurenskerk.

Het Stadspodium is het openluchtpodium van Rotterdam, gelegen aan het Grotekerkplein. De hele zomer zijn er gratis activiteiten voor jong en oud: meditatie, muziek, concerten en dans.

Elke zondag vinden de danssalons plaats, waar Rotterdammers samen met elkaar verschillende dansstijlen dansen. Zoals salsa, tango, swingdans, ballroom en volksdans. Wie niet wil dansen, kan op een picknickkleedje van de sfeer en live muziek genieten.

Komend weekend

Deze vrijdag kun je helemaal tot rust komen bij een Stadsmeditatie, van 12-13 uur. De stadsmeditaties worden begeleid door twee ervaren meditatiebeoefenaars.

Kom zaterdag om 13 uur naar de grootste live-jukebox ter wereld. Een staat een echte jukebox met meer dan 100 liedjes op het Grotekerkplein. Op magische wijze staat deze jukebox in contact met stadsbeiaardier Richard de Waardt. Hij zit hoog bovenin de toren, omringd door 49 klokken en speelt alle liedjes die jij beneden op het plein aanvraagt. Weet je nu al welk liedje je graag wil horen? Mail dan naar stadsbeiaardier@rotterdam.nl en vraag je liedje aan.

Zondag om 14 uur wordt het swingen op het Stadspodium. Onder begeleiding van Roffa Swingt en dansscholen Swing in Rhythm, Slowfeet Studio, Collegiate Shag Rotterdam en Bluesdance Rotterdam. Na een workshop kan iedereen vrij dansen onder het genot van live muziek. Je hebt geen partner nodig dus kom langs en swing mee!

Voor en door Rotterdammers

Het Stadspodium en Park is er voor iedereen. En niet alleen om te genieten van de activiteiten; het Stadspodium biedt ook podium aan het talent dat Rotterdam te bieden heeft. Daarom zoekt de organisatie altijd naar initiatieven en talenten die iets willen organiseren of willen optreden op het Stadspodium. Lijkt dit je leuk? Mail dan naar stadspodium@gmail.com.

Meer informatie

Wanneer: tot september
Waar: Grotekerkplein
Kosten: gratis
Kijk voor meer informatie op de website van Stadspodium Rotterdam.