Dag van de mantelzorg
Gepubliceerd op: 07-10-2019
Geprint op: 19-10-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/dag-van-de-mantelzorg/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Ook dit jaar vindt weer de jaarlijkse dag van de mantelzorg plaats, op 10 november. Hét moment om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. In alle veertien gebieden zijn die dag leuke activiteiten. Ook aan jonge mantelzorgers wordt gedacht.

Omdat 10 november op een zondag valt, worden sommige activiteiten al in de week ervoor, vanaf 4 november georganiseerd. Benieuwd? Hieronder vindt u de activiteiten in de Week van de Mantelzorg. De komende tijd worden hier meer activiteiten per gebied aan toegevoegd.

Dag van de Mantelzorg in Huis van de wijk Post West

Op 8 november wordt de Dag van de Mantelzorg gevierd en worden mantelzorgers in het zonnetje gezet! Verleent u lange tijd hulp of zorg aan iemand in uw omgeving? Bijvoorbeeld een familielid of iemand uit uw vriendenkring? Meldt u aan!

 • Wanneer: vrijdag 8 november 2019 van 10.00 tot 14.00 uur
 • Waar: Huis van de wijk Post West, Tidemanstraat 80
 • Aanmelden: meldt u vóór 1 november aan per telefoon 06-21 22 08 80 of per e-mail rvannoorloos@wmoradar.nl

Programma:

 • Muziek van After Eight
 • Leuke quiz
 • Kunstworkshop
 • Stoelmassage
 • Sieraden maken
 • Lunch
 • Goodiebag (cadeautjes)

Dag van de Mantelzorg in Huis van de Wijk Arcadia

Op donderdag 7 november organiseren CVD, Aafje, WMO Hillegersberg - Schiebroek, Huis van de Wijk Arcadia en DOCK Hillegersberg - Schiebroek, in het Huis van de Wijk Arcadia de Dag van de Mantelzorg.

Een dag waarop mantelzorgers extra in het zonnetje gezet worden. Er is een leuk programma met veel informatie over mantelzorg en ondersteuning, diverse workshops en een lekkere lunch.

Als u wilt deelnemen aan deze middag, of heeft u vragen, dan kunt u zich opgeven bij de receptie van het Huis van de Wijk Arcadia (010 – 727 1113), dagelijks bereikbaar tussen 10 en 15 uur of per email: arvwissen@dock.nl. Aanmelden kan tot 1 november. Kijk voor meer informatie op de website Dock.nl.

Op dinsdag 5 november om 14:30 worden alle mensen in Hoek van Holland die zorgen voor een ander, van harte welkom geheten in Huis van de wijk De Hoekstee.

Mantelzorgers worden verwend en verrast met theatervoorstelling: 'Het draait om mensen nietwaar' van Marien van den Berg. Een cabaretprogramma met liedjes, gedichten en soms een korte sketch over de gezondheidszorg. Soms hilarisch, maar ook gevoelig en confronterend. Dat zijn de ingrediënten van het programma waarbij ook regelmatig een beroep wordt gedaan op het publiek om actief mee te zingen.

In De Hoekstee is ook een informatiemarkt ingericht en de bezoekers aan de voorstelling kunnen tegen een gereduceerd tarief om 17 uur aanschuiven bij de Open Eettafel in Huis van de Wijk de Hoekstee, Mercatorweg 50, 3151CJ Hoek van Holland.

Geniet van muziek en borrelen voor mantelzorgers

Mantelzorgers in Hoogvliet zijn op zaterdag 9 november welkom in De Zevensprong aan de Mosoelstraat 20.

 • 13.30 uur: Huis van de Wijk De Zevensprong geopend
 • 14.00 uur: muzikaal optreden door Elly Lockhorst

Mantelzorgers krijgen een leuke attentie mee van de gemeente Rotterdam.

Aanmelden voor deze middag kan via Yolanda Jacobsen, 06 - 143 044 82 of per e-mail: yjacobsen@dock.nl.

Workshop taartversieren

Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er van 14.00 tot 15.30 een leuke workshop taartversieren, ook in De Zevensprong. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Aanmelden voor de workshop kan tot 7 november aan de balie van De Zevensprong of per e-mail: jvdoorn@dock.nl.

Zaterdag 9 november, HvdW Grote Hagen, Grote Hagen 92

 • 11 uur inloop en opening: met theatervoorstelling van Theaterwerkplaats Ouwe Rotten. Zij zetten in ca. 20 min een ‘toneelstuk’ neer waarin de mantelzorgers zich herkennen.
 • 12 uur lunch: Voor alle aanwezigen wordt een heerlijke lunch geserveerd.
 • 13 uur Miracles of Music: Muziek ontspant, inspireert, stimuleert, geeft energie en zorgt voor rust. En muziek is goed voor de ontwikkeling, de brein en de gezondheid. Ontdek en ervaar de vele mogelijkheden van muziek tijdens deze inspirerende bijeenkomst.
 • 15 uur napraten: met een hapje en een drankje
 • 16 uur afsluiting                                

Alle bezoekers ontvangen een Goodybag namens: Aafje, CVD, ASVZ, Gemeente Rotterdam en PIT010.

Zaterdag 9 november 12-16 uur, programma voor jonge mantelzorgers en kinderen, Grote Hagen

 • Kletstafel: Aan de tafel met de Kletspot worden tijdens een bakje muntthee gesprekken gevoerd door middel van de stellingen in de pot.
 • Game toernooi 12+: Er worden 4 playstations gehuurd en daarmee kunnen 4 tegen 4 toernooi gespeeld worden. De vakkracht verzorgd dit toernooi.
 • Workshop Spoken Word/Gedichten 10+: Clark wordt gevraagd om deze workshop aan te bieden voor tieners en jongeren. Aan het einde van de dag kunnen zij een optreden doen als afsluiting van de dag.
 • Glittertatoeages: Kies een mooi sjabloon en laat een echte glittertatoeage zetten!
 • Schminken: Wat wil je worden? Een bloemenprinses, een vlinder of een tijger? Het kan allemaal!
 • Cupcakes versieren: Met verschillende mooie kleuren fondant versier je een cupcake om aan iemand cadeau te doen!
 • 3d kaarten maken: Er kunnen ‘Thank You’ wenskaarten worden gemaakt met verschillende 3d materialen.

Zondag 10 november, Aafje Meerweide, Grote Hagen 98

14.30 tot 16.30 uur: muzikaal optreden van zanger/entertainer Richard van Twiller. U kunt zich aanmelden via een e-mail aan sandra.groeneveld@aafje.nl (vol is vol).

 • Borrelconcert in Pniël op zaterdag 9 november om 14.30 uur
  Pniël Lelie zorggroep, Oudedijk 15
  Concert van 14.30 tot 16.00 uur. Inloop 14.15 uur. Met drankje en hapje
  MarieChristien is zangeres en theatermaker. Met haar lach en haar warme en heldere stem weet zij haar publiek recht in het hart te raken.
 • Pannenkoekenlunch in Aafje, Hoppesteyn op zondag 10 november om 12.00 uur
  Aafje Hoppesteyn, Boezemsingel 100
  Lunch met pannenkoeken van 12.00 tot 14.00 uur
  Gratis maar wel vooraf aanmelden bij Jojanneke Wurth, jojanneke.wurth@aafje.nl, 06 - 136 615 32
 • Lunch voor mantelzorgers bij de Vrijwilligerswinkel op maandag 11 november om 11.00 uur
  Vrijwilligerswinkel, Huis van de Wijk De Nieuwe Branding, Isaäc Hubertstraat 153
  Lunch van 11.00 tot 13.00 uur voor bewoners van Kralingen-Crooswijk die mantelzorg ontvangen of verlenen
  Gratis maar vooraf aanmelden via telefoon (010) 441 40 50 of per e-mail info@vrijwilligerswinkel.nl.

Zaterdag 9 november: Dag van de Mantelzorg in Huis van de Wijk De Halte / Bibliotheek Overschie

 • 14.00 uur: Inloop met een hapje en een drankje
 • 14.10 Opening van de fototentoonstelling met de verhalen achter de foto's
 • 14.30 Fotoshoot voor mantelzorgers. Bent u mantelzorger? Laar dan gratis een portret van uzelf en uw dierbare maken

Hubert Bosue speelt tussendoor grappige en ontroerende luisterliedjes.
Voor meer informatie of aanmelden voor de fotoshoot kunt u contact opnemen met Janine Spek, mantelzorgcoach wmo radar Overschie, 06 - 128 584 70.

Fototentoonstelling

Kom kijken naar de prachtige portretten die fotograaf Arjen Jan Stada heeft gemaakt van mantelzorgers in Overschie. Tien foto’s van mantelzorgers en hun naaste uit Overschie. Stuk voor stuk persoonlijke foto’s die uiting geven aan de dierbare relatie. Op deze manier geven wij een gezicht aan mantelzorgers. Foto’s zeggen veel, vaak meer dan genoeg. Toch is bij iedere foto een korte beschrijving, uitleg van de mantelzorger. Wat betekent het mantelzorgen voor ze en wat maakt dat ze het volhouden en op welke punten kan de omgeving hen steunen?
De tentoonstelling is tot 30 november te zien in Huis van de wijk de Halte.

Opening van de Mantelzorgsalon op 6 november om 12 uur: ‘Jij zorgt voor een ander, laat ons een momentje voor jou zorgen!’

DOCK Pernis en het Zorgcentrum Het Havenlicht zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Het Havenlicht organiseert ieder kwartaal Het Vergeetcafé en DOCK de Mantelzorgsalon.

De Mantelzorgsalon wil (aankomende) mantelzorgers de gelegenheid bieden om andere mantelzorgers te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Datum en tijd: Woensdag 6 november vanaf 12 uur
Programma: Even ontspannen met een heerlijke lunch. Aansluitend muziek van Ad Koorevaar
Locatie: De Bontekoe- Huis van de Wijk, Ring 224 3195 XR Pernis
Aanmelden: Gé Grubben, DOCK
Meer info: 06 48462356, e-mail: ggrubben@dock.nl.

Scroll met de balk onder de tabel heen en weer om meer gegevens te zien.

Wanneer Waar Activiteit Organisatie Inschrijven
Maandag 4 november, 10.00-12.00 uur Inloophuis De Regenboog
Ben Websterstraat 1
Een 'bakje troost', een Nederlandse uitdrukking. Maar wat betekent dat dan? Waar komt deze uitdrukking vandaan? Kom meepraten over nog meer Nederlandse spreekwoorden. Gratis Stichting De Buurtbron Ommoord Zevenkamp Aanmelden niet nodig. Voor meer informatie: Sherita Thakoerdat, 06 - 344 915 82.
Maandag 4 november, 13.30-15.30 uur Huis van de Wijk Gerard Goosenflat, Thomas Mannplaats 150 Zoet & Meer! Vandaag verandert het Huis van de Wijk in een gezellige theesalon. Kom genieten van bijzondere theesmaken en de lekkerste zoete en hartige lekkernijen uit verschillende werelddelen, alles onder het genot van een muzikale omlijsting. Schuift u gezellig aan? Gratis Buurtwerk Humanitas Aanmelden vóór 29 okt, maximaal 50 personen
- per telefoon 06 – 125 873 85
- aan de informatiebalie di/don/vrij van 10.00 tot 13.00 uur.
- per e-mail: jeanette.devisser@buurtwerk.nl
Maandag 4 november, 17.45-19.15 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 3 Open les Dru Yoga & Meditatie. Gratis Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl. Maximaal 8 deelnemers.
Maandag 4 november, 19.30 - 20.30 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 3 Open les Zumba. Dans je zorgen weg op heerlijke Braziliaanse muziek. Gratis Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl. Maximaal 16 deelnemers.
Dinsdag 5 november, 9.30-11.30 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, Pianokamer Nek/ schoudermassage - 10 minuten durende massage. Gratis Buurtwerk|
Kineka Massage
Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Dinsdag 5 november, 10.00-12.30 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 2 Workshop aquarellen. Gratis Buurtwerk
SKVR
Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Dinsdag 5 november, 12.30-13.00 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 3 Bewegen voor ouderen. Gratis Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Woensdag 6 november, 10.00-13.00 uur Huis van de Wijk Gerard Goosenflat, Thomas Mannplaats 150 Zorg- en Welzijnsplein met een Rotterdams Bakkie speciaal vandaag met informatie voor Mantelzorgers
onder andere WMO/ Zorgverzekeraars/notaris. Gratis
Buurtwerk
Aafje
Humanitas
CVD
Inloop tussen 10.00 en 13.00 uur
Woensdag 6 november,
9.00-10.00 uur,
10.00-11.00 uur,
11.00-12.00 uur
Sporthal WION, Max Planckplaats 300 Senioren Sportief (gym 50+); een uurtje bewegen, spel en sport. Na afloop samen een kopje koffie. Gratis WION Aanmelden bij els.bijlsma@wion.nl of 06 - 457 828 58.
Woensdag 6 november,
14.00-15.30 uur,
18.00-20.00 uur
Huis van de Wijk Zevenkamp, Ambachtsplein 141 Voor basisschoolleeftijd: Fundag kids
Voor tieners 12 tot 15 jaar: Fundag tieners
Gratis
Buurtwerk Zonder aanmelding! Voor meer informatie: gijs.verhoeff@buurtwerk.nl
Woensdag 6 november, 19.30-21.30 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 2 Keramiekgroep: maak uw eigen lichtpuntje van keramiek. Gratis Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Woensdag 6 november,
19.30-20-30 uur
Gymzaal Korne Kbs De Vliedberg KombiFit WION (sporten 45+): een leuke manier om allerlei sporten te doen (en sociale contacten te leggen als u wilt). Gratis WION  
Woensdag 6 november, 20.00-22.00 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 2 Zing uit volle borst mee met Shantykoor De Walzangers. Gratis Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Donderdag 7 november,
9.00-10-00 uur
10.00-11.00 uur
11.00-12.00 uur
Sporthal WION, Max Planckplaats 300 Senioren Sportief (gym 50+); een uurtje bewegen, spel en sport. Na afloop samen een kopje koffie. Gratis WION Aanmelden bij els.bijlsma@wion.nl of 06 - 457 828 58.
Donderdag 7 november, 12.30-14.00 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, ontmoetingsruimte Themalunch Spaanse Tapas waarbij mantelzorgers een leuke verrassing krijgen. Gratis Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Donderdag 7 november, 14.00-16.00 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 1 Gratis kledingreparatie Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Donderdag 7 november, 14.00-15.30 uur Huis van de Wijk Zevenkamp, Ambachtsplein 141 Kom een lekker 7kamps bakkie bij ons drinken en ontmoet andere mantelzorgers uit uw buurt. Gratis Buurtwerk Kom bij ons binnen zonder aanmelden
Donderdag 7 november, 19.15-20.15 uur
20.25-21.15 uur
Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 3 Hatha yoga - de verbinding met jezelf. Gratis Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Vrijdag 8 november, 10.30-12.30 uur Huis van de Wijk Prinsenhof, Bramantaplein 2 Schilderclub met speciale aandacht voor de mantelzorgers (maximaal 12 deelnemers). Gratis Ontmoetingscentrum Prinsenhof Aanmelden via (010) 286 72 18 of receptie@ocprinsenhof.nl
Vrijdag 8 november, vanaf 10.30 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, Odensehuis Laat u verwennen! Koffie met iets lekkers. Gratis Samen010 Informatie via (010) 466 67 22
Vrijdag 8 november, 12.30-14.00 uur Huis van de Wijk Prinsenhof, Bramantaplein 2 Kom gezellig lunchen in ons restaurant .Broodje, soep en koffie of thee voor 4 euro. Ontmoetingscentrum Prinsenhof Kom bij ons binnen zonder aanmelden
Vrijdag 8 november, 14.00-16.00 uur Huis van de Wijk Prinsenhof, Bramantaplein 2 Ontspanning met de feelgood movie The Dressmaker met Kate Winslet (maximaal 30 personen). Gratis Ontmoetingscentrum Prinsenhof Aanmelden via (010) 286 72 18 of receptie@ocprinsenhof.nl
Vrijdag 8 november, 12.30-13.00 uur Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, zaal 3 Bewegen voor ouderen. Gratis Buurtwerk Aanmelden via (010) 455 37 99 of balie.lageland@buurtwerk.nl.
Zondag 10 november, 11.00-17.00 uur Huis van de Wijk De Kristal, Cypruslaan 404 Van Top tot Teen Verwenmarkt: (jonge) ouderen en hun mantelzorgers kunnen zich laten verwennen: manicure, rug massage ,kapper, yoga. Activiteiten: kookcursus, nordic walking, bewegen op muziek, bridge, koersbal enzovoort. Ook informatie over ondersteuning en en koffie of thee met iets lekkers Buurtwerk Informatie bij Lotte van den Munckhof via e-mail Lotte.vandenMunckhof@buurtwerk.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over mantelzorg op de pagina Mantelzorg.