Art of Performing Week
Gepubliceerd op: 26-08-2019
Geprint op: 19-09-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/art-of-performing-week/
Spring naar het artikel
Foto: Theater Rotterdam

Theater Rotterdam presenteert van woensdag 13 september tot en met 21 september 'Art of Performing' Week. Een festival dat de laatste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse dans en performance art laat zien.

Theater Rotterdam laat werk zien van makers die alle disciplines doorkruisen. Ze gebruiken beeldende kunst, dans, theater, muziek en media in hun werk.

Hartslag van Rotterdam

De producties van 'Art of Performing' zijn te zien op podia over de hele wereld. Het werk is in ontwikkeling door de wisselwerking met makers, publiek, theaters, musea, expositieruimtes en de muziekscene. De producties sluiten aan bij de hartslag van Rotterdam en het artistieke DNA van de stad. Ze zijn rauw, brutaal en een belevenis om te bezoeken.

Een greep uit de acts

Zo is er een 'real time FB theater on demand' te zien. Ivo Dimchev laat het publiek tijdens de voorstelling comments posten. Niet alleen bepalen de toeschouwers letterlijk wat de performers zeggen, maar ze geven ook direct een reactie op wat er op het podium gebeurt.

Olivier Dubois’ werk staat bekend als ideeënballet en extreem fysiek. In Auguri rennen 22 dansers letterlijk het geluk tegemoet. Of de performers het geluk ooit bereiken, is de vraag: meestal is het nèt ergens anders dan waar je bent.

Of u kunt kijken naar het debuut 'De Internet Trilogie' van URLAND (Ludwig Bindervoet, Marijn Alexander de Jong, Thomas Dudkiewicz en Jimi Zoet). URLAND viert, bevraagt en dramatiseert ‘de belangwekkendste ontwikkeling van de moderne tijd’.

Meer informatie

Wanneer: 13 september tot en met 21 september
Waar: verschillende locaties, zie de website van Theater Rotterdam
Prijzen en tickets: Theater Rotterdam