Tentoonstelling privéverzameling Armando
Gepubliceerd op: 01-10-2019
Geprint op: 18-10-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/armando-in-chabot-museum/
Spring naar het artikel
Foto: Chabot Museum, Lotte Stekelenburg

De gehele privécollectie van Armando is voor het eerst te zien in het Chabot Museum. De verzameling werken op papier schonk hij in 2014 aan het museum.

Armando is bekend als beeldend kunstenaar, muzikant, schrijver, dichter en theatermaker. Minder bekend is dat hij zelf ook kunst verzamelde. Hij bracht in 50 jaar tijd bijna 400 werken van ruim 140 hedendaagse kunstenaars bij elkaar. Hij koos deze werken omdat hij er ‘hebberig’ van werd.

Armando had een grote voorliefde voor werken op papier: ‘Een goede tekening. Dat is voor mij schoonheid’. Tot aan zijn overlijden op 1 juli 2018 bleef Armando kunstwerken aankopen die hun weg vonden naar het Chabot Museum. ‘Ik voel me hier gewoon thuis’ sprak de kunstenaar bij een van zijn bezoeken aan het museum.

Net als bekende kunstenaars zoals Jean Dubuffet en Arnulf Rainer had Armando een sterke affiniteit met outsiderkunst. Hij maakte echter geen onderscheid tussen het werk van deze 'outsiders' en 'reguliere' kunstenaars. Daarom worden ze ook in de tentoonstelling door elkaar heen getoond.

Chabot Museum Rotterdam

Het Chabot Museum voor internationaal expressionisme is gehuisvest in een icoon van het Nieuwe Bouwen, in het Museumpark. Ervaar hier kunst in de lichte open ruimtes van een van de mooiste villa’s van Rotterdam.

Meer informatie

Wanneer: tot en met 1 maart 2020
Waar: Museumpark 11
Kijk voor kosten en overige informatie op de website van het Chabot Museum.