Aanschuiven in het Wijkpaleis
Gepubliceerd op: 09-04-2019
Geprint op: 21-04-2019
https://www.rotterdam.nl/evenementen/aanschuiven-wijkpaleis/
Spring naar het artikel
Foto: Wijkpaleis

In het Wijkpaleis, in Middelland, kunt u twee keer per week aanschuiven voor een gezellige, lekkere en betaalbare maaltijd. Op woensdagen en vrijdagen koken Surinaamse en Afghaanse koks de sterren van van de hemel voor hun buurtgenoten.

  • Op woensdagen koken Fatma en Kameroen in het Wijkpaleis. Fatma en Kameroen gebruiken het liefst de kruiden en groenten die zij oogsten uit hun eigen tuin bij de Spoortuin of die zij krijgen van de Educatieve Tuin. Wat zij vandaag koken, staat op het sandwichbord voor de deur, Facebook en Instagram. U kunt zich aanmelden via wijkpaleis@gmail.com of een bericht sturen aan Fatma 06 - 421 926 61, maar u mag ook gewoon binnenstappen en aanschuiven. Kosten: 4,00 euro.
  • Op vrijdagen kookt Homa in het Wijkpaleis. Kom binnen, schuif aan en eet mee. Homa kookt Afghaans. Wat zij kookt, staat op het sandwichbord voor de deur, Facebook en Instagram. U kunt zich aanmelden via wijkpaleis@gmail.com of een bericht sturen aan Marieke 06 - 247 540 86, maar u mag ook gewoon binnenstappen en aanschuiven. Kosten: 5,00 euro.

Middelpunt van de wijk

Woont u in Middelland? Dan is Huize Middelland uw nieuwe buurthuis. Het staat niet op één plek, maar is verspreid over de wijk. Dus altijd dichtbij! In Huize Middelland kunt u hulp krijgen en geven. U kunt er werken en spelen, koken en eten, uw kennis delen en kennismaken. Om Huize Middelland te openen, sloegen12 bewonersgroepen de handen ineen. Huize Middelland: één buurthuis, 12 x dichtbij!

Huize Middelland wordt gemaakt met vrijwillige inzet van bewoners en met financiële steun van de gemeente Rotterdam en Mooi, mooier Middelland. Huize Middelland wordt gemaakt door de Spoortuin, de Graaf Florisstraat, Zorgvrijstaat, Recreatiecentrum Oostervant, het Dierenlandje, het Wijkpaleis – de plek om het te maken, Werkgroep Jongeren Middelland, Singeldingen, Ettaouhid, Thuis in West, de Oranjerie en het BuurtAtelier. Huize Middelland is onderdeel van het Nieuw Rotterdams Welzijn.

Het Wijkpaleis is een van deze plekken voor de buurt.

Meer informatie

Wanneer: elke woensdag en vrijdag van 17.30 tot 19.30 uur
Waar: Wijkpaleis, 1ste Middellandstraat 103
Kosten: op woensdagen 4 euro per maaltijd, op vrijdagen 5 euro per maaltijd

Aanmelden kan per e-mail of Whatsapp, maar u mag ook zo aanschuiven.