Ga naar de hoofdinhoud

03 augustus 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

European Para Championships 2023

De allereerste editie van de European Para Championships (EPC) vond van 8 tot 20 augustus plaats in Rotterdam. Op zeven speellocaties gingen 1.500 atleten uit 45 landen de strijd aan om de Europese titels.

Van 8 tot 20 augustus was het evenement in Rotterdam Ahoy én op verschillende sportlocaties in het hart van de stad. Het was de eerste keer dat alle tien de Europese kampioenschappen voor parasporten gehouden werden in één stad. De atleten streden in sporten als rolstoeltennis, para-cycling, rolstoelbasketbal, en para-schieten om de Europese titels. Tijdens dit toernooi konden de atleten zich ook kwalificeren voor de Paralympische spelen van Parijs in 2024. 

Zeven locaties

De hoofdlocatie van de EPC was Rotterdam Ahoy, waar meerdere sporten plaatsvinden. Daarnaast waren er buitenlocaties in Rotterdam zoals het Schouwburgplein. Hier waren de finales van het rolstoeltennis en boccia gehouden. Op de Kop van Zuid voor het bekende Hotel New York, kwam ook de wereldtop in het Para Handboogschieten in actie. De Para Cycling wedstrijden werden voor een deel georganiseerd bij de Willem Alexander Baan. En de Team Relay in het Para Cycling waren in het Scheepvaartkwartier. 

Verenigingen

Er waren ook zeven Rotterdamse verenigingen die tijdens de EPC hun sport demonstreerden, zodat bezoekers de sport van dichtbij konden zien en zelf uitproberen. Zo waren er verschillende clinics in onder andere tafeltennis, handbiken en frame runnen. 

Meer informatie 

Meer informatie en en alle uitlagen lees je op de website European Para Championships. Link opent een externe pagina. Bekijk ook onderstaande compilatievideo.

Het Nederlandse basketbalteam in actie
Het Nederlandse basketbalteam in actie
Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien