Ga naar de hoofdinhoud

22 mei 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Elektronische stints voor opruimen zwerfafval

In de strijd tegen zwerfafval rijden in Rotterdam 5 Stint Cargo's rond. Medewerkers van de gemeente kunnen met deze compacte en wendbare stints moeilijk bereikbare plekken snel schoon maken. Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die de Stint Cargo inzet voor het schoonmaken van de stad.

Verdeeld over de stad rijden er 5 extra teams van reinigers op de Stints. De teams rijden in alle gebieden. Met de Stints zijn de reinigers snel op locatie in drukke gebieden om (spoed) meldingen over zwerfafval op te lossen.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Directe actie op meldingen

De ‘Super Snel Schoon’ teams rijden door de stad en ruimen op wat ze tegenkomen. Daarnaast reageren ze direct op meldingen van Rotterdammers. Meldingen die binnenkomen via de MeldR-app. Link opent een externe pagina , het meldingsformulier Buitenruimte. Link opent een externe pagina of het gemeentelijk telefoonnummer 14010, worden direct doorgezet naar de teams op straat zodat zij er gelijk op af kunnen.

Snel opgeruimd

Volgens wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte) wordt de stad een stuk schoner dankzij de nieuwe reinigingsteams. 'Zwerfafval moeten we zoveel mogelijk voorkomen. Het ziet er niet uit en is slecht voor mens, dier en milieu', aldus Karremans. 'Het trekt bovendien weer ander vuil aan, want in een schone straat gooit men minder snel iets op de grond. Met deze snellereinigingsteams wordt het zwerfafval snel opgeruimd en houden we de stad een stuk schoner.'