Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Ecostars

Ecostars is een programma van de gemeente Rotterdam dat ondernemers op weg helpt naar schone en slimme logistiek. Door adviesgesprekken, waarderingen en (online) evenementen kunnen ondernemers zichzelf laten informeren. En zich laten belonen voor stappen richting schone en slimme logistiek.

Persoonlijk advies

Binnen het Ecostars-programma kunt u in uw tempo de overstap naar duurzamer vervoer(en) maken. U krijgt persoonlijk advies, dat u gratis kunt aanvragen. Samen met de logistiek adviseur kijkt u naar uw bedrijfsvoering en de mogelijkheden voor slim en schoon vervoer.

Ecostars City en Road

Het programma bestaat uit twee onderdelen: Ecostars City en Ecostars Road.  Afhankelijk van de activiteiten van uw bedrijf, neemt u deel aan een van de twee onderdelen:

  • Ecostars City is voor kleine ondernemers, zzp'ers en grote bedrijven die met bestelbussen en vrachtwagens rijden in de stad Rotterdam binnen de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone), die de gemeente op 1 januari 2025 invoert.
  • Ecostars Road is voor alle bedrijven die met vrachtwagens en bestelbussen op de wegen rond Rotterdam rijden.

Waardering

Voor alle stappen die u richting schoon en slim vervoer zet, kunt u een Ecostars-waardering ontvangen. 

ZES-zone

Op 1 januari 2025 voert Rotterdam de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) in. Binnen deze zone moet de logistiek zo slim mogelijk worden uitgevoerd, met alleen uitstootvrije voertuigen. Vanaf dan moeten in Rotterdam alle nieuwe bestel- en vrachtauto's in de ZES-zone uitstootvrij zijn. Voor een aantal voertuigcategorieën is er tot 2030 nog een overgangsregeling. Lees meer over de ZES-zone op de website Logistiek010.nl. Link opent een externe pagina.

Meer informatie

Wilt u updates ontvangen rondom slimme en schone logistiek in Rotterdam? Meld u dan aan. Link opent een externe pagina voor de nieuwsbrief van Logistiek 010 en volg Logistiek 010 op LinkedIn. Link opent een externe pagina.