Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

E-book voor ondernemers

Hebt u er weleens over nagedacht waarom u eigenlijk onderneemt? En wat u aan het ondernemen zo leuk, uitdagend of belangrijk vindt? Misschien niet. Want ondernemen betekent ook gewoon doen!

Toch kan het nuttig zijn om hierover na te denken. Niet alleen als u net met ondernemen begint, maar ook als u al een onderneming hebt. Bijvoorbeeld als het niet zo goed gaat en u uw onderneming weer gezond wilt krijgen. Als u aan mensen kunt vertellen waarom u onderneemt, hebt u een uniek verhaal. Dat is waardevol: met een uniek verhaal kunt u laten zien dat u anders bent dan anderen. Zelfs als die anderen precies hetzelfde product of dezelfde dienst aanbieden als uzelf.

Het e-book helpt verder

Na het doorlopen van het e-book weet u wat u belangrijk vindt, waar u blij van wordt en waar u goed in bent. U weet nu meer over wie uw ideale klant is en hoe u die het beste kan bereiken. U weet ook welke ondernemers een voorbeeld voor u zijn en wat zij zo goed doen. En u weet wat u zelf wilt doen met uw onderneming en wie u daarbij kan helpen.

Hoe werkt het?

Download eerst het e-book. Sla het vervolgens op en vul de invulvelden in op uw computer. U kunt het e-book ook printen en met pen invullen.

Opsturen

Als u het e-book ingevuld hebt en erover wilt sparren met een coach, kunt u uw e-book e-mailen naar ontwikkelbox@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Daarna maken we een afspraak met u voor een gesprek met één van onze coaches in de Bibliotheek Rotterdam, locatie Hoogstraat 110 (station Blaak). U kunt maximaal 2 gesprekken met een coach hebben. Heeft u meer begeleiding nodig? Dan is het mogelijk dat een bureau het overneemt.

Wie zijn de coaches?

Andere ondersteuning of advies nodig?

Gaat u met uw bedrijf op dezelfde voet verder of toch anders? Werk u aan een andere bedrijfsformule of denkt u aan stoppen? Bent u op zoek naar een (parttime-) baan in loondienst om (m-)scholing? Misschien heeft u schulden die u zelf niet kunt oplossen? Er staan veel mensen en organisaties voor uw klaar. Kijk op de pagina Ondernemen in de toekomst.

Meer informatie

Gemeente Rotterdam
Regionaal Bureau Zelfstandigen
E-mail: ontwikkelbox@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina
Postadres: Postbus 1024, 3000 BA Rotterdam