Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

E-book voor ondernemers

Hebt u er weleens over nagedacht waarom u eigenlijk onderneemt? En wat u aan het ondernemen zo leuk, uitdagend of belangrijk vindt? Misschien niet. Want ondernemen betekent ook gewoon doen!

Toch kan het nuttig zijn om hierover na te denken. Niet alleen als u net met ondernemen begint, maar ook als u al een onderneming hebt. Bijvoorbeeld als het niet zo goed gaat en u uw onderneming weer gezond wilt krijgen. Als u aan mensen kunt vertellen waarom u onderneemt, hebt u een uniek verhaal. Dat is waardevol: met een uniek verhaal kunt u laten zien dat u anders bent dan anderen. Zelfs als die anderen precies hetzelfde product of dezelfde dienst aanbieden als uzelf.

Het e-book helpt verder

Na het doorlopen van het e-book weet u wat u belangrijk vindt, waar u blij van wordt en waar u goed in bent. U weet nu meer over wie uw ideale klant is en hoe u die het beste kan bereiken. U weet ook welke ondernemers een voorbeeld voor u zijn en wat zij zo goed doen. En u weet wat u zelf wilt doen met uw onderneming en wie u daarbij kan helpen.

Hoe werkt het?

Download eerst het e-book. Sla het vervolgens op en vul de invulvelden in op uw computer. U kunt het e-book ook printen en met pen invullen.

Opsturen

Als u het e-book ingevuld hebt en erover wilt sparren met een coach, kunt u uw e-book e-mailen naar ontwikkelbox@rotterdam.nl. Daarna maken we een afspraak met u voor een gesprek met één van onze coaches in de Bibliotheek Rotterdam, locatie Hoogstraat 110 (station Blaak). U kunt maximaal 2 gesprekken met een coach hebben. Heeft u meer begeleiding nodig? Dan is het mogelijk dat een bureau het overneemt.

Wie zijn de coaches?

Zakendoen is netwerken

Als je als kleine ondernemer zaken doet op persoonlijk niveau, is het heel belangrijk dat u als ondernemer in uw netwerk goed kunt uitleggen waarom u onderneemt. Ik vind het leuk om samen met u te sparren over deze vraag, zodat u duidelijk kunt maken waarom mensen uw aanbod moeten kiezen.

Coach voor ondernemers in het kleinbedrijf

Ik werk sinds 2008 bij Regionaal Bureau Zelfstandigen. De laatste 5 jaar als coach voor startende ondernemers. Ik begeleid ondernemers in hun onderzoek naar de haalbaarheid van hun bedrijf. Ik spoor ze op positieve manier aan om in actie te komen en zet daarbij mijn brede netwerk in. Daarvoor was ik zelf ondernemer in de evenementenbranche, waar ik meerdere artiesten begeleidde.

Humoristische doorpakker met een sociaal hart

U zet me in als sparringpartner voor uw ideeën als ondernemer. U kunt met mij klankborden over uw volgende stappen naar een succesvolle onderneming, waarmee u voldoende inkomen verdient en financieel onafhankelijk bent. Ik kan u helpen uw ondernemingsplan uit te werken en concreet te maken.

Uw persoonlijke en zakelijke groei

Mijn focus ligt op uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het herkennen van uw eigen gedachten, gedrag, emoties en overtuigingen zijn onderwerpen waar ik met u mee aan de slag ga. Als u bewust bent van uw gedrag en patronen, kunt u beter handelen in bepaalde situaties. Door mijn coaching krijgt u meer zelfvertrouwen en kunt u beter communiceren, samenwerken en leidinggeven. Daardoor kunt u uw persoonlijke en zakelijke doelen halen.

Adviseur bedrijven

Ik werk sinds 2017 bij gemeente Rotterdam voor de afdeling Economie. De afgelopen 5 jaar hielp ik ondernemers in zowel de start- als de doorontwikkelingsfase. Ik heb kennis van wet- en regelgeving en bedrijfshuisvesting. Ik weet welke subsidies er voor ondernemers zijn.

Betrokken en doelgericht

Ik ben een betrouwbare sparringpartner met een open visie. Ik kan u helpen om uw doelen concreet te maken. Ik kan u motiveren om uw doelen te behalen. Stap voor stap werken we samen om uw onderneming (weer) te laten groeien.

Ondernemen is risico nemen

Het maken van de juiste keuzes is een van de grootste uitdagingen van ondernemerschap. Door de keuzes die u maakt, kunnen risico’s ontstaan. Het kan opeens zo zijn dat u als ondernemer het even niet meer weet, dat u het lastig vindt om keuzes te maken. Of dat u het geheel even niet meer overziet. In dit soort situaties kan ik uw navigatie zijn door passende coaching te bieden, zodat u daarna weet dat u de juiste keuzes maakt.

Positief meedenken en uitgaan van kansen

Na mijn opleiding International Business & Management heb ik ervaring opgedaan in de dienstverlening, detailhandel en horeca. Ik werk sinds 2020 bij Regionaal Bureau Zelfstandigen. In mijn gesprekken met ondernemers beantwoord ik allerlei vragen, kom ik snel tot de kern en help ik problemen op te lossen. Ik ben een mensen-mens en heb daarbij altijd oog voor de mens achter de ondernemer.

De coach luistert

Ik vind het belangrijk om goed naar u te luisteren en uw verhaal te horen. Wat zijn uw doelen als ondernemer? Ik zoek samen met u naar de kansen en mogelijkheden. Waar bent u goed in? Wat kunt u verbeteren? Ik zorg voor een frisse kijk op uzelf en op uw bedrijf. Knelpunten worden kansen, moeilijkheden worden uitdagingen. Uw eigen kracht neemt toe en dat is goed voor uw bedrijf.

Andere ondersteuning of advies nodig?

Gaat u met uw bedrijf op dezelfde voet verder of toch anders? Werk u aan een andere bedrijfsformule of denkt u aan stoppen? Bent u op zoek naar een (parttime-) baan in loondienst om (m-)scholing? Misschien heeft u schulden die u zelf niet kunt oplossen? Er staan veel mensen en organisaties voor uw klaar. Kijk op de pagina Ondernemen in de toekomst.

Meer informatie

Gemeente Rotterdam
Regionaal Bureau Zelfstandigen
E-mail: ontwikkelbox@rotterdam.nl
Postadres: Postbus 1024, 3000 BA Rotterdam