Ga naar de hoofdinhoud

17 november 2023

Wijken

Leestijd: 2 min

Cultuur om de hoek

Zin in een avondje uit? Daar hoeft u niet voor richting het centrum. Grote jazznamen, theater en try-outs: het is allemaal in de wijken en meestal gratis.

De culturele uitjes zijn mogelijk door Maak Mee In Je Wijk. Een project dat er samen met Cultuur Concreet voor zorgt dat meer kunst en cultuur dichtbij de eigen woonomgeving is.

Maria Mendes, jazz-zangeres van de hoogste orde zoals ze wordt genoemd, staat woensdag 22 november op het podium van LCC Romeynshof in Ommoord. Ze zingt jazz met invloeden uit de fado, melancholische muziek die uit Portugal. Het concert kost 7,50 euro.  In Ommoord kunt u ook samen lezen in de bibliotheek, naar het kunstcafé of een concert van Marco Bakker. 

Marco Bakker geeft een zangkoor instructies

Try-out

Is het een huis op stand of is dat alleen de buitenkant? In Zevenkamp kunt u zondag 19 november naar een try-out van ‘Luxe appartementen of onder curatele’. Het theaterstuk is in het Huis van de Wijk aan het Ambachtsplein. En op zondag 26 november is het dansen op muziek uit de goede oude tijd door coverband Groovegig.

In OC Prinsenhof kunt u 29 november gratis naar de film A streetcat named Bob. Een waargebeurd verhaal over James Bowen, die probeert hij af te kicken en een gewonde kater vindt. Hij verzorgt de kat die opknapt en niet meer van zijn zijde wijkt.

Bij Wilskracht Bar & Keuken aan het Prins Alexanderplein klinkt in december rauwe authentieke blues met HB Stroll op het programma.

Kijk voor kaarten en het volledige programma op Maak Mee In Je Wijk. Link opent een externe pagina.

Rotterdam Wijknieuws

Dit bericht heeft eerder gestaan in Rotterdam Wijknieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam. Ook op de hoogte blijven wat er in uw buurt gebeurt? Aanmelden voor de nieuwsbrief en eerdere edities bekijken kan hier. Link opent een externe pagina.

Heeft u tips of suggesties? Mail de redactie. Link opent een externe pagina.