Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Circulaire container

De huiscontainers die de gemeente Rotterdam aan haar bewoners geeft, zijn allemaal circulair. Alle huiscontainers die bewoners aanvragen zijn gemaakt van oude huiscontainers.

Oude containers die kapot of aan vervanging toe zijn, halen we bij bewoners op. Een fabriek versnippert de containers tot kunststof korrels. Deze korrels zijn de basis voor de nieuwe containers.

De korrels zijn na het versnipperen van de oude containers allemaal grijs. Daarom zijn de nieuwe, circulaire huiscontainers allemaal grijs. Om ze herkenbaar te houden zit er voor restafval een grijs label op met 'Rest', voor papier een blauw label met 'Papier en karton' en voor groente, fruit en etensresten en tuinafval een groen label met 'Gfe+t'.

Rotterdam Circulair

In Rotterdam willen we dat afval in de toekomst niet meer bestaat. Dat doen we onder andere door afval goed te scheiden. Maar er kan nog zoveel meer. Samen moeten we minder afval maken, spullen opnieuw gebruiken en recyclen. Er gebeurt al heel veel in Rotterdam.

Op rotterdamcirculair.nl. Link opent een externe pagina staat hierover meer informatie. Laat u daardoor inspireren! Wilt u zelf zo’n project beginnen? We helpen u graag op weg.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien