Ga naar de hoofdinhoud

11 mei 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Blauwe Vlag voor strand Hoek van Holland en Nesselande

De stranden van Hoek van Holland en Nesselande hebben de Blauwe Vlag ontvangen. Dit is een internationale onderscheiding voor (binnen) stranden en jachthavens met schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Het strand van Hoek van Holland en van Nesselande krijgen de Blauwe Vlag omdat ze voldoen aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag. Een vlag die (binnen)stranden en jachthavens alleen krijgen als zij veilig, schoon en duurzaam zijn. 

Schoon en veilig 

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.   

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of het strand in Hoek van Holland en het strand van Nesselande nog aan de eisen voldoen.

Hoek van Holland. Link opent een externe pagina hijst de vlag voor de 11e keer tijdens de strandopening in Hoek van Holland op donderdag 18 mei. Nesselande. Link opent een externe pagina hijst de vlag voor de 7e keer op rij op het strand in Nesselande op woensdag 17  mei. 

Uitreiking Blauwe Vlag 2023 

Donderdagochtend 11 mei kregen 61 stranden en 134 jachthavens in Nederland de Blauwe Vlag uitgereikt in Wassenaar door de  Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie. heeft in Nederland 195 Blauwe Vlaggen toegekend, waarvan 134 aan jachthavens en 61 aan stranden.  

Meer informatie op de website Blauwe Vlag. Link opent een externe pagina.

Gebiedsregisseur Brenda Schulte (links) en Miranda van Dijk (wijknetwerker) namen de Blauwe vlag namens Hoek van Holland in ontvangst
Gebiedsregisseur Brenda Schulte (links) en Miranda van Dijk (wijknetwerker) namen de Blauwe Vlag namens Hoek van Holland in ontvangst.